Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ (Β' έκδοση σε αριθμημένα αντίτυπα)Κωδικός: γΒιτρΈτος έκδοσης: 1969Συγγραφέας: Πετρόπουλος ΗλίαςΕκδοτικός οίκος: ΚΕΔΡΟΣΜΟΥΣΙΚΗ

ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ (Β έκδοση σε αριθμημένα αντίτυπα)
Τελική Τιμή:50.00€

Αθήναι 1969, σκληρόδετο, δεύτερη έκδοση σε 999 αντίτυπα, αρ. αντιτύπου 630.
Με σφραγίδα του Ηλία Πετρόπουλου και του Αλέκου Φασιανού
706 σελίδες
Η παρούσα έκδοση περιέχει και ένα λινόλεουμ (λυτό φύλλο χαρτονιού εντός του βιβλίου) Του Αλέκου Φασιανού

Εικονογράφηση Αλέκος Φασιανός


Για να έχω μια πρόσβαση στο ρεμπέτικο τραγούδι (ή, γενικότερα, στον υπόκοσμο) έπρεπε να ξέρω την αργκό. Δεν διαθέτουμε ένα αργκοτικό λεξικό. Ήμουν υποχρεωμένος να γράψω ένα λεξικό της αργκό. Δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα για τους καπανταήδες της Ισταμπούλ· ούτε καν το γλωσσικό τους ιδίωμα. Ήμουν υποχρεωμένος να σπουδάσω τουρκολογία. Δεν υπάρχουν βιβλία για την ανάπτυξη των πολιτειών μας. Αναγκάστηκα να καταρτίσω ένα ντοσιέ περί της κοινωνικής τοπογραφίας και πολεοδομίας της χώρας μας. Μπορώ να συνεχίσω έτσι επ' άπειρον. Τα Προλεγόμενα δεν σηκώνουν γιατρειά. Ξαναβγάζω τα «Ρεμπέτικα τραγούδια» διατηρώντας και εμπλουτίζοντας την παλιά τριμερή κατάταξη της ύλης των: εισαγωγή / ανθολογία / εικονογράφηση. Οι πρόσφατες ιδέες μου πάνω στο ρεμπέτικο τραγούδι θα δημοσιευθούν σε ένα άλλο χωριστό βιβλίο. Θα ονομάζεται «Παρα-ρεμπετολογία».