Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ευρωπαϊκή πολιτική ένωσηΚωδικός: 978-960-310-165-9Έτος έκδοσης: 1995Συγγραφέας: Ιωακειμίδης, Παναγιώτης Κ.Εκδοτικός οίκος: ΘΕΜΕΛΙΟΕΕ (Ευρωπαϊκή Ένωση), ΕΕ και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα

Ευρωπαϊκή πολιτική ένωση
Tιμή Καταλόγου:25.36
Έκπτωση:22%
Τελική Τιμή:19.90€

Η εργασία αυτή αποτελεί την πρώτη συστηματική ανάλυση, στην ελληνική και ευρωπαϊκή βιβλιογραφία, της διαδικασίας της πολιτικής ενοποίησης, των διακυβερνητικών διασκέψεων για την επεξεργασία της Συνθήκης του Maastricht για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και του περιεχομένου και των ρυθμίσεων (θεσμών, πολιτικών, δράσεων και συνεργασιών) της Συνθήκης. Έχοντας συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία για τη σύνταξη της Συνθήκης σε όλα τα διαπραγματευτικά επίπεδα, ο συγγραφέας είχε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει, για τη συγγραφή της μελέτης αυτής, την προσωπική του εμπειρία, το σύνολο των εγγράφων, επίσημων εκθέσεων, δημοσιευμάτων του ευρωπαϊκού Τύπου καθώς και προσωπικών συνεντεύξεων με όλους σχεδόν τους συντελεστές της διαπραγμάτευσης. Έτσι λοιπόν, τίθεται η διαδικασία της πολιτικής ενοποίησης και η Συνθήκη του Maastricht τόσο στην ιστορική προοπτική της Ευρωπαϊκής ενοποίησης όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο των θεωρητικών αναζητήσεων και προβληματισμού για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ακόμη, ο συγγραφέας αναλύει και εκτιμά το ρόλο και τη συμβολή της Ελλάδας στην ενοποιητική διαδικασία. Με βάση τα δεδομένα αυτά, η μελέτη αυτή πρόκειται να αποτελέσει σημαντική συμβολή στη βιβλιογραφία και σταθερή πηγή αναφοράς στο χώρο των Ευρωπαϊκών σπουδών.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 591
Θέματα: ΕΕ (Ευρωπαϊκή Ένωση), ΕΕ και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα