Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ 1941-1945Κωδικός: 978-960-9431-55-2Έτος έκδοσης: 2018Συγγραφέας: Καραγιαννόπουλος Ν. ΘαλήςΕκδοτικός οίκος: EUROBOOKSΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1940-49, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Tιμή Καταλόγου:16.00
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:14.40€

Μέσα από ένα σπάνιο ντοκουμέντο που δημοσιεύεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Το απόφθεγμα του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, σύμφωνα με το οποίο η ιστορία γράφεται από τους νικητές, στην περίπτωση της εθνικής αντίστασης των Βορειοηπειρωτών κατά την περίοδο 1941-1945 δικαιώθηκε με τον πλέον κυνικό τρόπο.
Ο συγγραφέας τού ξεχασμένου αυτού ντοκουμέντου τού 1947, που σήμερα πρωτοδημοσιεύουμε στα ελληνικά,  αφηγείται με τρόπο συγκλονιστικό τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην μαρτυρική και αρχεγονικά ελληνική Βόρειο Ήπειρο, κατά την περίοδο που ακολούθησε την αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού, τον Απρίλιο του 1941. Ο αγώνας τους να προστατεύσουν την ζωή και την περιουσία των πληθυσμών και να επιτύχουν την ένωση με την Ελλάδα ήταν διμέτωπος. Είχαν να πολεμήσουν τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές από την μία ενώ ταυτοχρόνως έπρεπε και να αμυνθούν απέναντι στην αγριότητα των αλβανικών συμμοριών, «εθνικιστικών» και «κομμουνιστικών».
Η επικράτηση του Εμβέρ Χότζα, χάρις στην υποστήριξη των «συμμάχων», κυρίως των Γιουγκοσλάβων τού Τίτο και των Βρεταννών πρακτόρων που δρούσαν τότε στην Αλβανία, εξουδετέρωσε την δεύτερη μετά από το 1914 προσπάθεια των Βορειοηπειρωτών πατριωτών για την λύτρωση. Ο ηρωικός τους αγώνας πνίγηκε στο αίμα και στην σιωπή. Αυτή την αλήθεια επιχειρεί να ανασυνθέσει αυτό το βιβλίο, παλεύοντας με την κάλπικη προπαγάνδα, την λήθη και την προδοσία. 
Είμαστε πεπεισμένοι ότι στην περίπτωση του επίκαιρου Βορειοηπειρωτικού ζητήματος, η ιστορία και η αλήθεια ίσως χάνουν κάποιες μάχες, αλλά τελικά θα κερδίσουν τον Πόλεμο. 

Πρόλογος της Ελένης Θεοχάρους, ευρωβουλευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με πολλές α/μ και έγχρωμες φωτογραφίες από τα πεδία των μαχών και των σημαντικότερων τοποθεσιών.

Σελίδες: 200