Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Άγρια μανιτάριαΚωδικός: 978-960-8455-92-4Έτος έκδοσης: 2012Συγγραφέας: Αθανασίου, Ζαχαρίας Θ.Εκδοτικός οίκος: ΨΥΧΑΛΟΣΤα δέντρα, αγριολούλουδα και φυτά

Άγρια μανιτάρια
Tιμή Καταλόγου:12.44
Έκπτωση:20%
Τελική Τιμή:10.00€

Η παρούσα έκδοση αποτελεί τμήμα του βιβλίου με τίτλο `Μανιτάρια, οδηγός αναγνώρισης για 642 είδη` που εκδόθηκε το 2010 από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Τα είδη που παρουσιάζονται και που ανέρχονται σε διακόσια πενήντα (250), αντιπροσωπεύουν όλα σχεδόν τα πολυπληθή γένη, χωρίς αυτό να γίνεται σε βάρος των μανιταριών που παρουσιάζουν ενδιαφέρον τόσο για τη διατροφική τους αξία και την επικινδυνότητά τους όσο και για την ιδιαίτερη αισθητική τους.
Για διευκόλυνση του αναγνώστη τα είδη περιγράφονται ενταγμένα σε δύο (2) κατηγορίες: εδώδιμα και μη εδώδιμα και δηλητηριώδη, από τα οποία τα εξαιρετικά εδώδιμα και τα θανάσιμα δηλητηριώδη με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στα μακροσκοπικά και μικροσκοπικά χαρακτηριστικά τους. Περιλαμβάνονται, επίσης, οι απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στα μανιτάρια (μορφολογία, συλλογή, διατροφική αξία κ.λπ.) και στο βιολογικό κύκλο των μυκήτων, δηλαδή των μικροοργανισμών που τα παράγουν. Τέλος, περιγράφονται σε συντομία οι πιθανές δηλητηριάσεις από την κατανάλωση μανιταριών.
Ευελπιστούμε η παρούσα έκδοση να ικανοποιήσει ιδιαίτερα τους αναγνώστες που επιθυμούν να έχουν ανά χείρας ένα βιβλίο για μανιτάρια εύκολο στη μεταφορά αλλά και στη χρήση, κατά την αναζήτηση μανιταριών στη φύση.
Επισημαίνεται και από αυτή τη θέση ότι συλλέγουμε μανιτάρια για κατανάλωση μόνο από εκείνα τα είδη για τα οποία είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι εδώδιμα!


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 341
Θέματα: Τα δέντρα, αγριολούλουδα και φυτά
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα