Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣΚωδικός: 9789607748607Έτος έκδοσης: 2018Συγγραφέας: Σωτήριος Φ. ΔρόκαλοςΕκδοτικός οίκος: Ανοιχτή Πόλη

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
Tιμή Καταλόγου:19.08
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:17.17€

"Σύμφωνα με την αφήγηση των χριστιανικών εκκλησιών, ο χριστιανισμός αναπτύχθηκε με καταιγιστικό ρυθμό κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων αιώνων της ύπαρξής του, κατακτώντας ειρηνικά την καρδιά και τον νου του πληθυσμού της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η αυτοκρατορική εξουσία, που είχε επί μακρόν υπάρξει εχθρική προς τη διάδοση της νέας θρησκείας, προσχώρησε τελικά και η ίδια σε αυτήν κατά την εποχή του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, καθιστώντας τον χριστιανισμό επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας.
Η ιστορική έρευνα απορρίπτει αυτή την εκδοχή. Στην πραγματικότητα για όλο τον πρώτο αιώνα της χριστιανικής χρονολόγησης υφίστανται απειροελάχιστα ίχνη της χριστιανικής θρησκείας, και στον δεύτερο η παρουσία της είναι απολύτως περιθωριακή. Το χριστιανικό κίνημα αρχίζει να αποκτά κάποια βαρύτητα μόνο κατά τον τρίτο αιώνα, αλλά ακόμη και στις αρχές του τέταρτου και την άνοδο του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου στον θρόνο, παραμένει πάντα άκρως μειοψηφικό. Οι ιστορικοί συμφωνούν πως ο συνολικός αριθμός χριστιανών που ζούσαν στην αυτοκρατορία στο κατώφλι της βασιλείας του Κωνσταντίνου πρέπει να θεωρείται ίσος περίπου με το 5% του συνολικού πληθυσμού. Είναι μόνο μετά τον Κωνσταντίνο και χάρη σε αυτόν και στους διαδόχους του, που ο χριστιανισμός επιτέλους διαδίδεται. Η αληθινή ιστορική προοπτική είναι συνεπώς αντίστροφη από εκείνη που προβάλλουν οι χριστιανικές εκκλησίες. Ο χριστιανισμός δεν κατέστη κυρίαρχη θρησκεία παρότι είχε να αντιμετωπίσει μια εχθρική αυτοκρατορική εξουσία, αλλά αντίθετα καθιερώθηκε και επιβλήθηκε χάρη σε μια αυτοκρατορική εξουσία που από ένα ιστορικό σημείο κι έπειτα υπήρξε ευνοϊκή προς αυτόν". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Α. ΜΕΡΟΣ - ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ
ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ, Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ
Β. ΜΕΡΟΣ - ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ
Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΩΣ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ
ΞΑΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Σελίδες: 304