Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ QUATTROCENTO ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ NOVECENTOΚωδικός: 978-960-221-238-7Έτος έκδοσης: 2002Συγγραφέας: Δεληγιώργη, ΑλεξάνδραΕκδοτικός οίκος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΔυτική φιλοσοφία, από το 1900 - σήμερα

ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ QUATTROCENTO ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ NOVECENTO
Tιμή Καταλόγου:23.32
Έκπτωση:62%
Τελική Τιμή:8.90€

Ζούμε σε μια κρίσιμη καμπή. Με τη ραγδαία προέλαση του τεχνόκοσμου στον κόσμο της ζωής, η σκέψη, έτσι όπως αναπτύχθηκε και καλλιεργήθηκε στη μακραίωνη ιστορία της, τελεί υπό περιορισμό. Η αναπόδεικτη θέση ότι η σκέψη είναι προϊόν εγκεφαλικών και μόνο διεργασιών τείνει να επιβληθεί ως απόλυτη βεβαιότητα. Οι ψυχικές, κοινωνικές και ιστορικές διεργασίες, που καθόριζαν τη ροή και την προοπτική της, τείνουν να εξουδετερωθούν από τους μηχανισμούς της απώθησης και της λήθης, που κινητοποιεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος, με πρότυπο λειτουργίας του τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το βιβλίο αυτό επίμονα επιστρέφει στην ιστορία της νεότερης και σύγχρονης σκέψης, σε μια προσπάθεια να φτάσει ως την απαρχή τέτοιων ριζικών για την ανθρώπινη ζωή εξελίξεων. Η φιλοσοφία σε διάφορες εποχές καλούνταν να διερευνήσει τις τροποποιήσεις που υφίσταται η σχέση του ανθρώπου ως ψυχή και συνείδηση, με την πραγματικότητα, φυσική, ιστορική και κοινωνική, να προβληματιστεί για τον προσανατολισμό της, και, όποτε το έκρινε αναγκαίο και εφικτό, να επεξεργαστεί θέσεις που τον άλλαζαν.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]


ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΙΑΚΗ ΣΚΕΨΗ
ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ 
ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΙ
 

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 415
Θέματα: Δυτική φιλοσοφία , από το 1900 - σήμερα
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα