Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Τα λαϊκά τραγούδια και τα κάλαντα της Σίφνου (1829-1980)Κωδικός: 978-960-344-299-8Έτος έκδοσης: 1997Συγγραφέας: Σταφυλοπάτης, Νίκος Γ.Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ)Ελλάδα, Πολιτισμικές σπουδές

Τα λαϊκά τραγούδια και τα κάλαντα της Σίφνου (1829-1980)
Τελική Τιμή:18.00€

Τα λαϊκά τραγούδια και τα κάλαντα της Σίφνου είναι το θέμα της πολυσέλιδης μελέτης του ποιητή και λογοτέχνη Νίκου Γ. Σταφυλοπάτη, που βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Το έργο αυτό είναι ο καρπός πολύχρονης έρευνας, συλλογής και αξιολόγησης των στιχουργημάτων των λαϊκών τραγουδιστών του νησιού, της περιόδου 1888-1930, που αποτελούν έναν πολύτιμο θησαυρό της νησιωτικής μας λαογραφίας. Γιατί οι κάτοικοι της Σίφνου, την παλιότερη προπάντων εποχή, είχαν μια έμφυτη ροπή προς το ρυθμό και την αρμονία και τραγουδούσαν σε κάθε περίσταση, και κυρίως τις Αποκριές, τις χαρές και τα βάσανα της ζωής, τον έρωτα και τους καημούς του, με ρίμες και σατιρικά δίστιχα. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 533
Θέματα: Ελλάδα, Πολιτισμικές σπουδές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα