Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ (ΤΡΙΤΟΜΟ) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 1904-1907Κωδικός: 978-960-90010-7-6Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Τσόντος - Βάρδας, ΓεώργιοςΕκδοτικός οίκος: ΠετσίβαΗμερολόγια, επιστολές, Στρατιωτική ιστορία

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ (ΤΡΙΤΟΜΟ) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 1904-1907
Tιμή Καταλόγου:74.20
Έκπτωση:33%
Τελική Τιμή:50.00€

(. . .) Το Νοέμβριο του 1904, μετά τον θάνατο του Παύλου Μελά, ο Γεώργιος Τσόντος μπήκε στη Μακεδονία με σώμα και το ψευδώνυμο Βάρδας. Την δράση του βήμα προς βήμα παρακολουθούμε μέσα από τις επιστολές του και στη συνέχεια από το ημερολόγιό του. Στη Μακεδονία παρέμεινε συνολικά διόμισι χρόνια, με ένα ενδιάμεσο εξάμηνο διάλειμμα για ανάπαυση. Το ημερολόγιο του Βάρδα έχει όλα τα προτερήματα και όλα τα ελαττώματα του γραμμένου στο πόδι κειμένου. Ειλικρίνεια, αμεσότητα, πλατιασμούς, πληροφορίες για ασήμαντα γεγονότα, καθώς κρίσεις και σκέψεις της στιγμής για το έθνος και την πατρίδα. Αυτό το τελευταίο ιδίως είναι που προκαλεί περισσότερο το ενδιαφέρον του σημερινού αναγνώστη που θέλει να μάθη το ιδεολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινήθηκαν οι άνθρωποι που μπήκαν στη Μακεδονία και συγκρούστηκαν με τους Μακεδόνες αυτονομιστές, του βούλγαρους, όπως τους αποκαλούσαν. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)

 

ΤΟΜΟΣ Α
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΣΙΒΑ
ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΝΤΟΣ - ΒΑΡΔΑΣ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 1904 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΟΝΤΟΥ - ΒΑΡΔΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΜΙΚΟ ΖΥΜΒΡΑΚΑΚΗ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡ. ΜΠΟΝΑΤΣΟΥ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 1905 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΟΝΤΟΥ - ΒΑΡΔΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΟΝΤΟΥ - ΒΑΡΔΑ
ΤΟΜΟΣ Β1
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 1906 
ΤΟΜΟΣ Β2
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 1907
 
Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 368
Θέματα: Ημερολόγια, επιστολές, Στρατιωτική ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα