Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η Συμφωνία των Πρεσπών και το ΜακεδονικόΚωδικός: 978-960-16-8260-0Έτος έκδοσης: 2019Συγγραφέας: Συρίγος, Άγγελος Μ. & Χατζηβασιλείου, ΕυάνθηςΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠατάκηΑνθρωπιστικές Επιστήμες, Ιστορία, Διεθνείς σχέσεις, Γεωπολιτικά, Άγγελος Συρίγος, ελληνική εξωτερική πολιτική, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Μακεδονικό, Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό

Η Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό
Tιμή Καταλόγου:9.70
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:8.70€

Οι καθηγητές Άγγελος Συρίγος και Ευάνθης Χατζηβασιλείου καταθέτουν την επιστημονική τους άποψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό στο ομώνυμο βιβλίο.
Καθώς η Συμφωνία των Πρεσπών έρχεται στην ελληνική Βουλή, οι δύο συγγραφείς αποσκοπούν να προσφέρουν στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη ανάλυσή της.
Το βιβλίο εξετάζει:
- την υψηλή στρατηγική και τους στόχους της Ελλάδας στο Μακεδονικό
- τις συγκεκριμένες προβλέψεις της Συμφωνίας για τη σύνθετη ονομασία του γειτονικού κράτους, την εθνικότητα/υπηκοότητα, την εθνότητα/ταυτότητα και τη γλώσσα
- το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και το ζήτημα της αναγνώρισης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα
- τη διάσταση του ΝΑΤΟ
- την κύρωση της συμφωνίας στην ΠΓΔΜ, συμπεριλαμβανομένων του δημοψηφίσματος και των τροποποιήσεων στο Σύνταγμά της
- τη δυνατότητα, νομικά και πολιτικά, να ακυρωθεί, καταγγελθεί ή λυθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον αυτή επικυρωθεί από την Ελλάδα.
Τέλος, αποτιμά την επιρροή της Συμφωνίας των Πρεσπών στην πορεία του μακεδονικού ζητήματος των τελευταίων 150 ετών.
Το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για την ελληνική εξωτερική πολιτική, τις βαλκανικές υποθέσεις, το Μακεδονικό και τις προοπτικές τους.

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 152
Θέματα: Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Ιστορία, Διεθνείς σχέσεις, Γεωπολιτικά, Άγγελος Συρίγος, ελληνική εξωτερική πολιτική, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Μακεδονικό, Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Κοινό: Γενικά/εμπόριο