Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Λεξικό της νέας οικονομίαςΚωδικός: 978-960-91648-3-2Έτος έκδοσης: 2008Συγγραφέας: Αγαπητός, Γεώργιος Ι.Εκδοτικός οίκος: Ιδιωτική ΈκδοσηΕγκυκλοπαίδειες και έργα αναφοράς, Έργα αναφοράς, Οικονομικά

Λεξικό της νέας οικονομίας
Tιμή Καταλόγου:20.00
Έκπτωση:51%
Τελική Τιμή:9.90€

Για την κατανόηση της φύσεως των οικονομικών φαινομένων και του τρόπου λειτουργίας του οικονομικού συστήματος, όσα και αν είναι αληθές ότι απαιτείται προγραμματισμένη σπουδή της σχετικής θεωρίας, δεν παύει να είναι αναγκαία και η χρησιμοποίηση λημμάτων που αναφέρονται σε οικονομικούς όρους. Τέτοια ανάγκη ανακύπτει συχνά όχι μόνο για μια γενική κατατόπιση των μη ειδικών σε τρέχοντα οικονομικά θέματα, αλλά ακόμη και για διευκόλυνση των ειδημόνων, οσάκις κατά τις αναλυτικές τους προσπάθειες αντιμετωπίζουν εννοιολογικά κενά.
Η έκδοση του `Οικονομικού Λεξικού` του Καθηγητού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίου Αγαπητού έρχεται να εμπλουτίσει την ελληνική βιβλιογραφία με ένα βοήθημα, το οποίο, για τους λόγους που προαναφέραμε, είναι, από τη φύση του, πολλαπλούς χρήσιμο. Λόγω της μεγάλης χρήσεως της αγγλικής γλώσσας στην οικονομική επιστήμη, πρόσθετο πλεονέκτημα του βοηθήματος αποτελεί η ενσωμάτωση σε αυτό τόσο του ελληνοαγγλικού όσο και του αγγλοελληνικού λεξικού.
Από πλευράς περιεχομένου, βασικό κριτήριο στο οποίο στηρίχθηκε η επιλογή των όρων υπήρξε η συχνότητα χρησιμοποιήσεώς τους, σε συνδυασμό, βέβαια, με τον ρόλο που παίζουν στη διαμόρφωση της οικονομικής θεωρίας. Όμως, η χρησιμότητα του Οικονομικού Λεξικού ενισχύεται σημαντικά από το γεγονός ότι καλύπτει, εκτός από τις καθαρώς οικονομικές έννοιες, και άλλες που ανήκουν σε συγγενείς κοινωνικές επιστήμες, όπως είναι η νομική, η πολιτική, η κοινωνιολογία. Ιδιαιτέρως πρέπει να επισημανθεί το παρεχόμενο ευρύ φάσμα τεχνικών όρων σε θέματα λογιστικής, στατιστικής και μαθηματικών.
Τα πάσης φύσεως λήμματα που περιέχονται στο `Οικονομικό Λεξικό` είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και καταλαμβάνουν σχετικώς περιορισμένη έκταση, ακόμη και στις περιπτώσεις που εκτίθενται αρκετά πεπλεγμένες έννοιες. Το σπουδαιότερο είναι ότι η ύλη του `Οικονομικού Λεξικού`, παρά τη λιτότητα που τη διακρίνει, είναι αρκούντως κατατοπιστική και σύμφωνη με τις σύγχρονες επιστημονικές τάσεις.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Δερματόδετο
Σελίδες: 569
Θέματα: Εγκυκλοπαίδειες και έργα αναφοράς, Έργα αναφοράς, Οικονομικά
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα, Αγγλικά