Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Για την εγκόσμια εξουσία και μέχρι που εκτείνεται η υπακοή μας σ' αυτήνΚωδικός: 978-960-435-052-0Έτος έκδοσης: 2004Συγγραφέας: Luther, MartinΕκδοτικός οίκος: ΠόλιςΧριστιανισμός, Πολιτική επιστήμη και θεωρία, Πολιτικές ιδεολογίες

Για την εγκόσμια εξουσία και μέχρι που εκτείνεται η υπακοή μας σ αυτήν
Tιμή Καταλόγου:12.68
Έκπτωση:53%
Τελική Τιμή:5.90€

Στην πραγματεία του για την εγκόσμια εξουσία ο Λούθηρος βρίσκει την ευκαιρία να διατυπώσει τη θεωρία του για τα δύο βασίλεια, δανειζόμενος την υπάρχουσα ήδη από τη διδασκαλία του Αυγουστίνου διάκριση σε Civitas Dei και Civitas Terenna και συγκροτεί μια βιβλική-θεολογική νομιμοποίηση της ύπαρξης της εξουσίας-"ρομφαίας".
Η νομιμοποίηση της κρατικής εξουσίας και η θεμελίωση της υποχρέωσης του χριστιανού να την υπηρετεί και να τη χρησιμοποιεί επιχειρείται με εντυπωσιακό και μερικές φορές ωμό ρεαλισμό. Συνιστά έτσι ανεπιφύλακτα στον χριστιανό να διεκδικήσει ακόμη και τη θέση του δήμιου, διότι, όπως λέει, πρέπει να υπάρχει κάποιος που θα στραγγαλίζει και θα θανατώνει τους άδικους. Όταν πάλι πραγματεύεται το θέμα του πολέμου και του κατά πόσον ο χριστιανός πρέπει να συμμετέχει σ` αυτόν, δεν διστάζει να πει ότι είναι "χριστιανικό και έργο αγάπης" να σφάξεις αδίστακτα τους εχθρούς, να λεηλατήσεις, να κάψεις και να κάνεις ό,τι είναι το πλέον κατάλληλο για να πλήξεις τον εχθρό.[...] (Γιώργος Γρηγορίου)

Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 151
Τίτλος πρωτότυπου: Von welltlicher Uberkeytt, wie weyt man yhr gehorsan Schuldig sey
Θέματα: Χριστιανισμός, Πολιτική επιστήμη και θεωρία, Πολιτικές ιδεολογίες
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα