Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η ψηφιακή πρόκληση: ΜΜΕ και δημοκρατίαΚωδικός: 978-960-402-115-4Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Νόταρης, Σ. & Ρήγου, Μαρίνα & ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ & Χαιρετάκης, ΜανώληςΕκδοτικός οίκος: ΤΥΠΩΘΗΤΩΜελέτες μέσων μαζικής επικοινωνίας (Media), Πολιτικές δομές : τη δημοκρατία

Η ψηφιακή πρόκληση: ΜΜΕ και δημοκρατία
Tιμή Καταλόγου:34.98
Έκπτωση:65%
Τελική Τιμή:12.30€

Η σύγκλιση των τεχνολογιών της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και των ΜΜΕ επέφερε σημαντικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε όλο και περισσότερο προς μια Κοινωνία της Πληροφορίας.
Σε πολλές ενέργειες των ατόμων και των θεσμών προστέθηκε τα τελευταία χρόνια ένα "e". Ένδειξη και διαβατήριο για τη σύνδεση με την ψηφιακή, ηλεκτρονική τεχνολογία. Η πολιτική βρέθηκε κατεξοχήν στο επίκεντρο αυτής της εξέλιξης, εφόσον ολοένα και συχνότερα γίνεται λόγος για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, δικτυωμένα κόμματα, εικονικές πολιτικές κοινότητες, ηλεκτρονικές διευθύνσεις πολιτικών κ.λπ.
Πόσο μπορεί αυτή η νέα εξέλιξη της τεχνολογίας να επηρεάσει τη δημόσια σφαίρα και τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος; Σε ποιο βαθμό συμβάλλει -εάν συμβάλλει- στην αλλαγή της πολιτικής συμπεριφοράς των πολιτών; Καίρια ερωτήματα, όπως το περιεχόμενο και η λειτουργία της δημοκρατίας στο ψηφιακό περιβάλλον, οι ηθικοί περιορισμοί, η ελευθερία της έκφρασης, η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στην πληροφόρηση, τα δικαιώματα των πολιτών κ.ά. Διατυπώνονται ξανά και προσλαμβάνουν καινούργιες διαστάσεις.
Τα ζητήματα αυτά απασχόλησαν τους ομιλητές στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: "Η ψηφιακή πρόκληση: ΜΜΕ και Δημοκρατία", που διοργάνωσε το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. [...]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 671
Θέματα: Μελέτες μέσων μαζικής επικοινωνίας (Media), Πολιτικές δομές : τη δημοκρατία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα