Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Μαχητική δημοσιογραφίαΚωδικός: 978-960-6748-97-4Έτος έκδοσης: 2011Συγγραφέας: Σανουδάκης, Αντώνης Κ.Εκδοτικός οίκος: ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣΑληθινές ιστορίες, Τύπος & δημοσιογραφία

Μαχητική δημοσιογραφία
Tιμή Καταλόγου:11.94
Έκπτωση:30%
Τελική Τιμή:8.30€

Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης και αυτός ο έντιμος μαχητικός του βίος στους εθνικούς και πολιτικούς αγώνες, με άξονα τη δημοσιογραφία, αποτελεί ένα σπουδαίο δείγμα των δημοσιογράφων της γενιάς της Αντίστασης, της Αντιδικτατορικής πάλης, των κοινωνικών, καθημερινών και δημοκρατικών αγώνων, μια προσφορά στη Μαχητική Δημοσιογραφία της χώρας, ως τις μέρες μας. Το ξεκίνημά του με τη Μάχη της Κρήτης, η παράνομη εφημερίδα της Κατοχής, η ένταξή του στην ΕΠΟΝ, η φυλάκισή του στο κολαστήριο της Αγυιάς Χανίων. Η έκδοση της πιο σπουδαίας ΕΑΜικής εφημερίδας της Κρήτης, `Ελεύθερη Κρήτη`, στην οποία ήταν υπεύθυνος της έκδοσης, η σύλληψη του το 1947 από την Ασφάλεια του Ηρακλείου κατά τον εμφύλιο στο νησί, οι μετεμφυλιακές διώξεις του, οι δημοσιογραφικοί και δημοτικοί του αγώνες εναντίον της Αποστασίας του 1965, η συμμετοχή του στην αντιδικτατορική, ένοπλη οργάνωση της Κρήτης Δ.Ε.Κ.Α., η σύλληψη, καταδίκη και εξορία του στην Αίγινα. Οι προσπάθειες του για να βγει το Ρέθυμνο από την απομόνωση, η πρωτοπόρος πρωτοβουλία του στον τουρισμό και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, η πρωτοπορία του για τα Γράμματα και την Εκπαίδευση, η άκρατη αγάπη για τον τόπο του, παντοτινή παρακαταθήκη στις γενιές που έρχονται.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 208
Θέματα: Αληθινές ιστορίες, Τύπος & δημοσιογραφία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα