Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η δικτατορία των συνταγματαρχών: Ανατομία μιας επταετίαςΚωδικός: 978-960-16-8235-8Έτος έκδοσης: 2019Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠατάκηΙστορία, Ανεξερεύνητες πτυχές της τραυματικής εμπειρίας, Απριλιανό πραξικόπημα, Η μακροπρόθεσμη επίδρασή της στην ελληνική κοινωνία και πολιτική.

Η δικτατορία των συνταγματαρχών: Ανατομία μιας επταετίας
Tιμή Καταλόγου:19.90
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:17.90€

Το απριλιανό πραξικόπημα υπήρξε το τελευταίο επιτυχημένο στρατιωτικό κίνημα για την κατάλυση της δημοκρατίας επί ευρωπαϊκού εδάφους. Ο ελληνικός λαός αλλά και η διεθνής κοινότητα το βίωσαν ως έναν επιβλαβή και επώδυνο αναχρονισμό. Το παρόν συλλογικό έργο επιχειρεί να φωτίσει διεπιστημονικά ανεξερεύνητες πτυχές της τραυματικής εμπειρίας του πραξικοπήματος και της επτάχρονης δικτατορίας των συνταγματαρχών, όπως η ιδεολογική και η θεσμική διάσταση, η θέση της ελληνικής δικτατορίας στην ευρύτερη διεθνή συζήτηση περί αυταρχικών καθεστώτων αλλά και περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη συγκεκριμένη εποχή, η σχέση του δικτατορικού καθεστώτος με το διεθνές σύστημα, καθώς και η κληρονομιά της δικτατορίας για τη μεταπολιτευτική Ελλάδα και η μακροπρόθεσμη επίδρασή της στην ελληνική κοινωνία και πολιτική. Σε κάθε περίπτωση, η δικτατορία σημάδεψε τη μεταπολεμική πορεία της Ελλάδας και η σε βάθος και ψύχραιμη μελέτη της είναι απαραίτητη για την εθνική μας αυτοσυνειδησία.

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 440
Θέματα: Ιστορία, Ανεξερεύνητες πτυχές της τραυματικής εμπειρίας, Απριλιανό πραξικόπημα, Η μακροπρόθεσμη επίδρασή της στην ελληνική κοινωνία και πολιτική.
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Κοινό: Γενικά/εμπόριο