Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο - Τόμος Α΄ + Β'Κωδικός: 978-960-16-1565-3Έτος έκδοσης: 2005Συγγραφέας: Fuentes, NorbertoΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠατάκηΚούβα, Βιογραφία & πραγματικές ιστορίες, Βιογραφία: γενικά, Βιογραφία: Ιστορική, πολιτική & στρατιωτική, Πολιτική και κυβέρνηση

Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο - Τόμος Α΄ + Β
Τελική Τιμή:51.33€
Προσφορά: 25.66€
Κέρδος:  51%

Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο είναι αναμφίβολα η πιο πλήρης και λεπτομερής, αλλά και η πιο εμπεριστατωμένη, βιογρα-φία που γράφτηκε μέχρι σήμερα για τον Κουβανό ηγέτη. Συνδυάζοντας τη συγγραφική δεινότητα με την πλήρη εποπτεία του θέ-ματός του, ο Νορμπέρτο Φουέντες παρουσιάζει ένα συναρπαστικό ντοκουμέντο, που διαβάζεται σαν το πιο καλογραμμένο μυθι-στόρημα, με αμέτρητα άγνωστα στοιχεία -ακόμα και για τους ειδικούς και τους βιογράφους-, ενώ αποκαλύπτει πολύ περισσότερα από τα γεγονότα: τα κίνητρα και -πίσω και από αυτά- τις προθέσεις, όπως μπορεί να τις γνωρίζει μόνο κάποιος που υπήρξε συνοδοιπόρος και φίλος του Φιντέλ.
Πέρα και από τη μυθοποιημένη εικόνα που ο ίδιος ο Φιντέλ επιχείρησε να καλλιεργήσει και από τις διαστρεβλώσεις που προσπαθούν να επιβάλουν όσοι επιθυμούν να τον μειώσουν, `Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο` μας παρουσιάζει την προσωπική ματιά του πιο αμφιλεγόμενου ηγέτη των τεσσάρων τελευταίων δεκαετιών για όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής του. Ο συγγραφέας λαμβάνει υπόψη του όλα τα ιστορικά τεκμήρια στα οποία είχε πρόσβαση, προκειμένου να ρίξει φως σ` όλα εκείνα τα γεγονότα που είτε ο επαναστατικός ρομαντισμός είτε οι λίβελοι των εξόριστων θέλησαν να αποκρύψουν.
Στον παρόντα τόμο ο Νορμπέρτο Φουέντες στηρίζεται στις εξομολογήσεις του Κουβανού ηγέτη και του πιο στενού του κύκλου για να περιγράψει την προσωπική διαδρομή του Φιντέλ Κάστρο από την παιδική του ηλικία μέχρι την Επανάσταση και την πτώση του Φουλχένσιο Μπατίστα.
`Ο καλύτερος Κουβανός συγγραφέας των τελευταίων χρόνων` (El Pais), `Ο Φουέντες αποφασίζει να πει αυτά που κανείς άλλος δεν τολμά να πει [...]. Το αποτέλεσμα ενοχλεί και την Αβάνα και τους αντιφρονούντες στο Μαϊάμι` (La Razon), ``Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο` είναι ανώτερη της βιογραφίας που εκδόθηκε πρόσφατα με την έγκριση του ίδιου του Κάστρο. Το βιβλίο του Φουέντες, αριστοτεχνικά γραμμένο, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές για το καθεστώς του Κάστρο και τις μεθόδους του` (El Periodico).


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Α' τόμος: σελ. 775

Β' τόμος: σελ. 1.246

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 775
Τίτλος πρωτότυπου: La autobiografia de Fidel Castro
Θέματα: Κούβα, Βιογραφία & πραγματικές ιστορίες, Βιογραφία: γενικά, Βιογραφία: Ιστορική, πολιτική & στρατιωτική, Πολιτική και κυβέρνηση
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα