Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Οι ανυπότακτοιΚωδικός: 978-960-8342-68-2Έτος έκδοσης: 2008Συγγραφέας: Μπρούσαλης, Κωνσταντίνος Γ.Εκδοτικός οίκος: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1940-49, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Οι ανυπότακτοι
Tιμή Καταλόγου:28.60
Έκπτωση:48%
Τελική Τιμή:15.00€

Η εμφυλιοπολεμική τραγωδία στην Πελοπόννησο αποκαλύπτει την τραγωδία της Ελλάδας σε μεγαλύτερη ένταση. Το δεύτερο αντάρτικο σε αυτή την αποκομμένη εδαφολογικά περιοχή αποτέλεσε ένα τολμηρό εγχείρημα με πελώριες δυσκολίες και με φοβερές κοινωνικές επιπτώσεις, που σημάδεψαν ανεξίτηλα την ιστορική μνήμη, αφήνοντας βαριά την πολιτική, ηθική και ιδεολογική τους κληρονομιά. Σε τούτο το έργο, εκτυλίσσεται βήμα-βήμα το πολύπλευρο δράμα του ελληνικού λαού, ο οποίος μετά τη μεγαλειώδη αντιφασιστική εποποιία της Εθνικής Αντίστασης, τα οράματα και τις προσδοκίες για μια καλλίτερη κοινωνία σύρεται στην αιματηρή αλληλοεξόντωση προκειμένου να ικανοποιηθούν μεγάλα γεωπολιτικά συμφέροντα. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 766
Θέματα: Ελλάδα, 1939 έως 1945 (συμπεριλαμβανομένου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου), Ευρωπαϊκή ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα