Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Με άξονα το φωςΚωδικός: 978-960-7316-14-1Έτος έκδοσης: 2002Συγγραφέας: Κουτριάνου, ΕλέναΕκδοτικός οίκος: Ίδρυμα Κώστα και Ελένης ΟυράνηΕλλάδα, 20ος αιώνας, Βιογραφία: λογοτεχνική, Ποίηση, Λογοτεχνία: Ιστορία & κριτική

Με άξονα το φως
Tιμή Καταλόγου:11.66
Έκπτωση:40%
Τελική Τιμή:7.00€

«Η παρούσα μελέτη επιχειρεί να ανιχνεύσει τα βασικά ζητήματα της ποιητικής του Οδυσσέα Ελύτη. Δεν φιλοδοξεί επομένως να προσφέρει μια ερμηνεία της ποίησής του, αλλά ορισμένα από τα κλειδιά για τη δημιουργική ανάγνωσή της. Στόχος μου είναι η συστηματική εξέταση των δοκιμίων, της ποίησης και του εικαστικού έργου του, προκείμενου να διερευνήσω τις εσωτερικές λειτουργίες που ενεργοποιούν την ποιητική του, εστιάζοντας στη διακειμενική διασταύρωσή της με τη μοντέρνα ποιητική του, και κυρίως, με την υπερρεαλιστική θεωρία και πράξη. Ο σκοπός μου είναι διττός: Καταρχάς, η μεθοδική προσέγγιση και απομυθοποίηση του έργου του, απαραίτητη για την απελευθέρωση της αισθητικής ενέργειας που εμπερικλείει, και, παράλληλα, η ανάδειξη της οργανικής σύνδεσής του με τον υπερρεαλισμό». (...)


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 613
Θέματα: Ελλάδα, 20ος αιώνας, Βιογραφία: λογοτεχνική, Ποίηση, Λογοτεχνία: Ιστορία & κριτική
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα