Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Γίνετε σοφοί, γίνετε μάγοιΚωδικός: 978-960-14-0734-0Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Broch, Henri & Charpak, Georges, 1924-2010Εκδοτικός οίκος: ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ Α. Α. ΛΙΒΑΝΗΧριστιανική θεολογία, Επιστήμη : γενικά θέματα, Ιστορία της επιστήμης

Γίνετε σοφοί, γίνετε μάγοι
Τελική Τιμή:12.00€

Οι συγγραφείς, ο νομπελίστας Ζορζ Σαρπάκ και ο πανεπιστημιακός καθηγητής Ανρί Μπροκ, εξετάζοντας την ανάπτυξη της επιστήμης προσπαθούν να συνεισφέρουν στη μάχη κατά του σκοταδισμού. Οι σύγχρονοι σοφοί, απόγονοι των αρχαίων μάγων, αλχημιστών, αστρολόγων, συνεχίζουν να αναζητούν το άγνωστο και προσπαθούν να παρουσιάσουν μια αρμονική εικόνα του σύμπαντος. Οι διάφορες θρησκείες αντιτάχθηκαν συχνά στην εξέλιξη της επιστήμης, αφού μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση τα δόγματά τους. Μετά από αιώνες πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών, η φύση των σχέσεων ανάμεσα στις θρησκείες και την επιστήμη άλλαξε και επήλθε μια εξισορρόπηση. Πολλοί όμως εκμεταλλεύτηκαν την επιστήμη διαστρεβλώνοντάς την και της προσέδωσαν χαρακτηριστικά θρησκείας. Στη χρονική κλίμακα της ανθρώπινης εξέλιξης αυτή η περίοδος πνευματικής χειραγώγησης μπορεί να φαντάζει ασήμαντη, αποκαλύπτει όμως πόσο εύκολο είναι να παρασυρθούμε σε καταστάσεις και συμπεριφορές που είναι τόσο αντιεπιστημονικές όσο και παράλογες.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 276
Τίτλος πρωτότυπου: Devenez sorciers, devenez savants
Θέματα: Χριστιανική θεολογία, Επιστήμη : γενικά θέματα, Ιστορία της επιστήμης
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα