Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΠΑΝΤΕΡΜΗ ΚΡΗΤΗ - ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟΥ 66 (Δ' έκδ.)Έτος έκδοσης: 196(;) δη εκδ.Συγγραφέας: Πρεβελάκης, Παντελής, 1909-1986Εκδοτικός οίκος: Βιβλιοπωλείον της ΕστίαςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ

ΠΑΝΤΕΡΜΗ ΚΡΗΤΗ - ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟΥ 66 (Δ έκδ.)
Tιμή Καταλόγου:17.76
Έκπτωση:50%
Τελική Τιμή:8.90€
Οι τάφοι από το σηκωμό του 66 παίρνανε πια να χλοΐζουνε. Τα κούτσουρα στα λιόφυτα και στ' αμπέλια πετούσανε βλαστάρια και φύλλα. Στα χορταριασμένα χαλάσματα, οι χελιδόνες κουβαλούσανε τα φρύγανα και τη λάσπη να χτίσουνε καινούριες φωλιές. Τα γυναικόπαιδα της Κρήτης γυρίζανε καραβιές-καραβιές από τη λεύτερην Ελλάδα να ξαναρίξουνε ρίζα στο χώμα που τα γέννησε. Τρεις κάπου χρόνους, είχανε πορευτεί με το ζητιανοκόματο της προσφυγιάς είχανε στραγγισμένα τα μάτια τους να κλαίνε τους άντρες που σφαγιάζουνταν στο νησί είχανε πάνω τους σηκωμένα όσα ο άνθρωπος μπορεί να βαστάξει. Με το γονάτισμα του Σηκωμού, δένανε κόμπο την καρδιά τους και κινούσανε να ξαναμπούνε στη σκλαβιά - φτάνει να ματαδούνε τα μέρη τους και να θυμιάσουνε το χώμα όπου λιώναν οι άντρες κ' οι πατεράδες τους. Παντέρμη Κρήτη! Έτσι είχανε πράξει -γενεές γενεών πρωτήτερα- κ' οι γονέοι τους ύστερα από τον κάθε Σηκωμό. [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Βιβλίο Α.
ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΙΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΗΚΩΜΟΥ
Βιβλίο Β.
ΠΡΩΤΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΗΚΩΜΟΥ - Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑ-ΠΑΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ
ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ
ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ
Βιβλίο Γ.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΗΚΩΜΟΥ - Ο ΟΜΕΡ-ΠΑΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Βιβλίο Δ.
ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΗΚΩΜΟΥ - Ο ΑΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Βιβλίο Ε.
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ
Βιβλίο ΣΤ.
ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΜΑΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΗΚΩΜΟΥ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΛΕΞΙΚΟ - ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ