Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Έλληνες ηθοποιοί της φθαρτής αθανασίαςΚωδικός: 978-960-03-4273-4Έτος έκδοσης: 2006Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΚαστανιώτηΕλλάδα, Μεμονωμένοι ηθοποιοί και περφόρμερ, Βιογραφία: γενικά

Έλληνες ηθοποιοί της φθαρτής αθανασίας
Tιμή Καταλόγου:21.20
Έκπτωση:58%
Τελική Τιμή:8.90€

Ένας πρωτότυπος τόμος με τις «βιογραφίες» εξήντα Ελλήνων ηθοποιών. Ένα βιβλίο για σημαντικούς ηθοποιούς που έδρασαν μέσα στον 19ο και στον 20ο αιώνα, για πρωταγωνιστές ή δευτεραγωνιστές που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια στο θέατρο. Η καλλιτεχνική δραστηριότητα όλων αυτών των ηθοποιών τεκμηριώνεται με κείμενα των διαπρεπέστερων, για την εποχή του καθενός, σκηνοθετών, συγγραφέων και πνευματικών ανθρώπων. Κείμενα άλλοτε κριτικά και λυρικά, αναπολητικά ή αποκαλυπτικά, κείμενα μνήμης και λατρείας φέρνουν στην επιφάνεια μέσα από τις προσωπικότητες ηθοποιών του θεάτρου κυρίως τις περιπέτειες και τις κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα. Και μια επιλεκτική αναφορά ονομάτων ηθοποιών που περιλαμβάνονται στον τόμο αυτό, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη, η Κατίνα Παξινού, ο Αιμίλιος Βεάκης, η Ελένη Παπαδάκη, η Σαπφώ Αλκαίου, ο Αλέξης Μινωτής, η Κατερίνα, ο Κάρολος Κουν, η Μελίνα Μερκούρη, η Μαίρη Αρώνη, η Βάσω Μανωλίδου, φανερώνει την έκταση μιας τοιχογραφίας που την κοσμούν εξέχουσες καλλιτεχνικές μορφές.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 326
Θέματα: Ελλάδα, Μεμονωμένοι ηθοποιοί και περφόρμερ, Βιογραφία: γενικά
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα