Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Κρήτη ένας κοινός κόσμοςΚωδικός: 978-960-8219-36-6Έτος έκδοσης: 2005Συγγραφέας: Greene, MollyΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις του Εικοστού ΠρώτουΚρήτη, Ισλαμικές χώρες, Μεσόγειος Θάλασσα, Ευρωπαϊκή ιστορία, Ισλάμ

Κρήτη ένας κοινός κόσμος
Tιμή Καταλόγου:26.50
Έκπτωση:32%
Τελική Τιμή:18.00€

Το βιβλίο της Molly Greene για την Κρήτη είναι πάνω απ` όλα ένας προβληματισμός γύρω από τις συνέχειες και τις ασυνέχειες στην ανατολική Μεσόγειο, στο πέρασμα από τον μεσαιωνικό στον νεότερο κόσμο. Μέσα από τη μελέτη της ιστορίας της Κρήτης την εποχή που το νησί περνά από τη βενετική στην οθωμανική εξουσία, ζητούνται απαντήσεις για τις αλλαγές που συμβαίνουν, ή για όσα παραμένουν αμετάβλητα, στη διοίκηση, την οικονομία και την κοινωνία, και διερευνώνται οι συγκρούσεις και οι οσμώσεις σε αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο χώρο όπου συναντιούνται ο Καθολικισμός, η Ορθοδοξία και το Ισλάμ. Η ανάλυση επιμένει στην ένταξη των ιστορικών υποκειμένων, είτε πρόκειται για μεμονωμένα άτομα είτε για κοινωνικές ομάδες, στον ευρύτερο χώρο της δράσης, των επαφών, των εξαρτήσεων, των επιρροών και των προσδοκιών τους. Διαγράφοντας ομόκεντρους κύκλους, η ματιά της Greene περνά από τα χωριά και τις πόλεις της Κρήτης και απλώνεται σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο, από τα Βαλκάνια ως τη Βόρειο Αφρική. Αυτός ο κόσμος, που είναι μοιρασμένος ανάμεσα σε δύο κέντρα εξουσίας, την Κωνσταντινούπολη και τη Βενετία, αποδεικνύεται στην ανάλυση της Greene απρόσμενα πυκνός και σύνθετος, με σύνορα διαπερατά από ανθρώπους, γλώσσες, αντιλήψεις και αγαθά. Έτσι η Κρήτη γίνεται οδηγός και κλειδί για την αποκρυπτογράφηση αυτού του μοιρασμένου και παράλληλα κοινού κόσμου, ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Λίγες σημειώσεις με στυλό εντός.

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 434
Τίτλος πρωτότυπου: A Shared World
Θέματα: Κρήτη, Ισλαμικές χώρες, Μεσόγειος Θάλασσα, Ευρωπαϊκή ιστορία, Ισλάμ
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα