Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ομηρικό και μυθολογικό λεξικό (2 τόμοι)Κωδικός: 978-9963-9095-8-2Έτος έκδοσης: 2007Εκδοτικός οίκος: Επιφανίου ΗλίαςΕλλάδα, Αρχαία Ελλάδα, Αρχαία Ελληνικά, Ιστορικοί χρόνοι π.Χ. έως 500 μ.Χ., Ποίηση, Εγκυκλοπαίδειες και έργα αναφοράς, Αρχαία ελληνική θρησκεία και μυθολογία, Λαογραφία, μύθοι και θρύλοι

Ομηρικό και μυθολογικό λεξικό (2 τόμοι)
Tιμή Καταλόγου:42.55
Έκπτωση:29%
Τελική Τιμή:30.00€

[set 2 τόμων]

Έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας που ο Ιωάννης Πανταζίδης (1827-1900), καθηγητής της ελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας (1862), διασκεύασε από τα γερμανικά το ονομαστό και μοναδικό στο είδος του "Ομηρικόν Λεξικόν" των Κρουσίου και Ε. Σάιλερ.

Από τότε, γενιές ολόκληρες, σειρές από φιλολόγους, ως και σήμερα, χρησιμοποιούν, το ξεχωριστό αυτό σύγγραμμα, στις μελέτες τους. Όμως και η γλώσσα του έργου καθαρεύουσα και οι σύγχρονες ανάγκες της παιδείας ουσιαστική διδασκαλία των ομηρικών επών από μετάφραση έκαναν επιτακτική την ανάγκη για κάτι καινούργιο. Γι` αυτό τολμήσαμε, με βάση το λεξικό αυτό, τη σύνταξη "Ομηρικού και Μυθολογικού Λεξικού", προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις. Ανθολογήσαμε, από το Λεξικό του Πανταζίδη, τους ομηρικούς ήρωες καθώς επίσης και από τις Ελληνικές Μυθολογίες, τόσο του Ρίσπεν όσο και του Ντεσάρμ, όλα τα μυθολογικά πρόσωπα. Μετά τα δώσαμε, απόλυτα λεξικογραφημένα, έτσι που το έργο να είναι εύχρηστο, αναλύοντας το κάθε λήμμα ανάλογα με τη σπουδαιότητα που έχει στη μυθολογία. Συχνά τονίσαμε το τι συμβολίζει ο κάθε ήρωας και οι πράξεις του και τούτο για να μπορέσει ο μελετητής των ομηρικών επών, αλλά και της μυθολογίας, σε κάθε στιγμή να ενημερώνεται σύντομα για ό, τι θα χρειαζόταν να καταφύγει σε πλήθος από συγγράμματα, ιδιαίτερα, για τους ομηρικούς ήρωες. Στο τέλος του λήμματος παραπέμπουμε στις ραψωδίες και στο στίχο του Ομήρου.

Ουσιαστικά, το έργο αυτό σκοπό έχει να καλύψει τις ανάλογες ανάγκες των μαθητών, αλλά και να διαβάζεται άνετα από όσους επιθυμούν να έχουν πληροφορίες πάνω σε ό, τι έχει σχέση με τα Ομηρικά έπη και τη Μυθολογία, γιατί είναι σε όλους γνωστό ότι η Μυθολογία είναι ο προθάλαμος της Ιστορίας.

(από τα προλεγόμενα του εκδότη)

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Σκληρόδετο
Σελίδες: 348
Θέματα: Ελλάδα, Αρχαία Ελλάδα, Αρχαία Ελληνικά, Ιστορικοί χρόνοι π.Χ. έως 500 μ.Χ., Ποίηση, Εγκυκλοπαίδειες και έργα αναφοράς, Αρχαία ελληνική θρησκεία και μυθολογία, Λαογραφία, μύθοι και θρύλοι
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα