Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Μυθολογία των υπερβορρείων και Ελληνικό ΔωδεκάθεοΚωδικός: 108649Έτος έκδοσης: 2002Συγγραφέας: Κωνσταντινίδης, Ησαΐας Ι.Εκδοτικός οίκος: ΔΙΟΝΝορβηγία, Ελλάδα, Αρχαία ελληνική θρησκεία και μυθολογία, Λαογραφία, μύθοι και θρύλοι

Μυθολογία των υπερβορρείων και Ελληνικό Δωδεκάθεο
Τελική Τιμή:8.48€

Η μαγευτική και παράξενη αρχαία χώρα του Υπερβορρά, η γνωστή ως Θούλη και φημισμένη ως Ultima Thule (έσχατη Θούλη), είναι η πατρίδα της ευρύτερης σκανδιναβικής μυθολογικής παράδοσης. Ο λαός που κατοικούσε στο γεωγραφικό της χώρο είναι οι περίφημοι Υπερβόρειοι, που συνέλαβαν και διέδωσαν τους μύθους και τους θρύλους της. Οι Υπερβόρειοι διατηρούσαν στενές σχέσεις, κυρίως πολιτισμικές, με την αρχαία Ελλάδα, με τις ανάλογες αλληλεπιδράσεις. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως ο Απόλλων κατάγεται απ` τη γη του Υπερβορρά, όπου και βρίσκεται η αληθινή του κατοικία. Ο γεωγραφικός χώρος της σημερινής Νορβηγίας, έχει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι το σημείο εκείνο, όπου άνθισε και δοξάστηκε ο πολιτισμός της αρχαίας Θούλης. Η Νορβηγική Μυθολογία καταλαμβάνει σπουδαίο μέρος της Αρίας παράδοσης και αποτελεί την κορωνίδα της βορειοευρωπαϊκής μυθολογίας. Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζεται μια από τις πιο μαγευτικές μυθολογίες στην ιστορία του γένους των ανθρώπων και καταδεικνύεται η μορφολογική και εννοιολογική συγγένειά της με την ελληνική μυθολογία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 155
Θέματα: Νορβηγία, Ελλάδα, Αρχαία ελληνική θρησκεία και μυθολογία, Λαογραφία, μύθοι και θρύλοι
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα