Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η κατανόηση των μυστηρίωνΚωδικός: 108651Έτος έκδοσης: 2001Συγγραφέας: Τσου, ΟυένΕκδοτικός οίκος: ΔΙΟΝΑσιατική και ινδική φιλοσοφία

Η κατανόηση των μυστηρίων
Tιμή Καταλόγου:12.72
Έκπτωση:21%
Τελική Τιμή:10.00€

Κείμενα δίχως χρόνο, του θρυλικού σοφού της αρχαίας Κίνας Λάο Τσου. Κείμενα που απευθύνονται στον σύγχρονο αναγνώστη, σαν ένα κλασικό έργο της τέχνης του ζην. Για την ταοϊστική θεώρηση του βιβλίου, το σώμα και ο νους συνιστούν μια ενότητα τόσο στο ίδιο το άτομο, όσο και στην κοινωνία. Σ` αυτή την ιδιαίτερη σύνθεση έγκειται η αξία του βιβλίου «Η κατανόηση των μυστηρίων», που ανατρέπει τη λανθασμένη ιδέα ενός εσωστρεφούς ταοϊσμού και τον αποκαθιστά ως ένα ρεύμα σκέψης με δυναμική παρουσία στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Παρουσιάζει μια όψη της ταοϊστικής σκέψης πολύ διαφορετική από την εικόνα που είχαν σχηματίσει γι` αυτήν κάποιοι ερευνητές βασισμένοι σε αποσπασματικές πηγές. Το «Ουέν Τσου» ή «Η Κατανόηση των Μυστηρίων», έργο ώς τώρα άγνωστο στην Ελλάδα και το οποίο οι Κινέζοι θεωρούν ως ένα από τα μεγάλα κλασικά του αρχαίου ταοϊσμού, για τη διαυγή ανάπτυξη των πνευματικών αρχών του Διδασκάλου και την ιδιαίτερη στυλιστική του λεπτότητα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε ελληνική μετάφραση.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 253
Θέματα: Ασιατική και ινδική φιλοσοφία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα