Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΣαγκάνΚωδικός: 978-960-455-639-7Έτος έκδοσης: 2009Εκδοτικός οίκος: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟΒιογραφία: λογοτεχνική

Σαγκάν
Tιμή Καταλόγου:18.30
Έκπτωση:65%
Τελική Τιμή:6.40€

Η γαλλίδα Φρανσουάζ Σαγκάν, συγγραφέας-σύμβολο, έγινε διάσημη τόσο για τη γραφή της όσο και για τον τρόπο ζωής της. Ο απολαυστικά σκανδαλώδης αντικομφορμισμός της και συνάμα η ορμή με την οποία απομυζούσε τη ζωή μέρα με τη μέρα ενσάρκωναν τα όνειρα πολλών μεταπολεμικών γενεών.
Η καριέρα της εκτοξεύτηκε όταν σε ηλικία μόλις δεκαοχτώ ετών, το 1953, έγραψε το μυθιστόρημα `Καλημέρα θλίψη`, το οποίο έκανε ρεκόρ πωλήσεων σε όλο τον κόσμο και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Ακολούθησαν πενήντα περίπου βιβλία, τα περισσότερα μυθιστορήματα, πολλά από τα οποία έγιναν επίσης μπεστ σέλερ. Παράλληλα με τη συγγραφή η Σαγκάν ζει σαν θηλυκός πλέι μπόι, διαρκώς στο κόκκινο: ξοδεύει ανεξέλεγκτα, παίζει στο καζίνο, στον ιππόδρομο, οδηγεί γρήγορα αυτοκίνητα, αγαπά όμορφους ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, κάνει καταχρήσεις...
Η Μαρί-Ντομινίκ Λελιέβρ μιλά με τους ανθρώπους της Σαγκάν, τους φίλους της, τους στενούς της συνεργάτες, τον γιο της και μας δίνει γεμάτες μυστικά έγγραφα, θεαματικές και απροσδόκητες πράξεις, συναισθήματα και αποκαλύψεις, οι οποίες συνθέτουν μια ζωντανή βιογραφία, το πορτρέτο μιας εύθραυστης αλλά αξιαγάπητης γυναίκας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ