Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η ασθένεια του ΣαξΚωδικός: 978-960-375-172-4Έτος έκδοσης: 2000Συγγραφέας: Winckler, MartinΕκδοτικός οίκος: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟΓαλλία, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Η ασθένεια του Σαξ
Tιμή Καταλόγου:17.24
Έκπτωση:60%
Τελική Τιμή:6.90€

Ο Μπρούνο Σαξ, ένας σαραντάρης παθολόγος, ζει και εργάζεται σε μια επαρχιακή πόλη της Γαλλίας. Μέσα από τις αφηγήσεις των ασθενών του, της γραμματέως του, των συναδέλφων του, αποκαλύπτεται ολόκληρο το πλέγμα των σχέσεων μεταξύ των ατόμων που συνθέτουν μια μικροκοινωνία, με τους ανταγωνισμούς, τις φοβίες, τα πάθη, τις χαρές και τα καλά φυλαγμένα μυστικά τους. Ο ίδιος ο Σαξ είναι ένας «εξεγερμένος» γιατρός που καταγγέλλει την απανθρωπιά του ιατρικού επαγγέλματος, ένας ανθρωπιστής που τοποθετεί την ανακούφιση της ψυχής πάνω από την θεραπεία του σώματος. Ποια είναι όμως ακριβώς η ασθένεια του ίδιου του γιατρού-ήρωα; Το πολυφωνικό αυτό μυθιστόρημα, που κυκλοφόρησε στη Γαλλία το 1998, έγινε γρήγορα μπεστ σέλερ (έχει πουλήσει πάνω από 600.000 αντίτυπα), κέρδισε το βραβείο Livre Inter, μεταφράστηκε σε πολλές χώρες και έγινε κινηματογραφική ταινία από τον Michel Deville. Ο Μαρτέν Βενκλέρ γεννήθηκε το 1955 στο Αλγέρι και υπήρξε ο ίδιος γιατρός μέχρι το 1994, όταν κρέμασε οριστικά τη λευκή ρόμπα του για να γίνει συγγραφέας και μεταφραστής. Το πρώτο του μυθιστόρημα «Το Καθήκον», περιέγραφε την καθημερινή ζωή ενός «αποτυχημένου» γιατρού. Για τον ήρωά του, Μπρούνο Σαξ, έχει πει: «Είναι ο τύπος που θα ήθελα να είμαι».


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 555
Τίτλος πρωτότυπου: La maladie de Sachs
Θέματα: Γαλλία, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα