Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Οι ΡωμαίοιΚωδικός: 978-960-7854-20-9Έτος έκδοσης: 2001Συγγραφέας: Κυριακίδης, ΒασίληςΕκδοτικός οίκος: Κυριακίδης Β.Αρχαία Ρώμη, Ευρωπαϊκή ιστορία, Αρχαία Ιστορία: μέχρι 500 π.Χ.

Οι Ρωμαίοι
Tιμή Καταλόγου:14.86
Έκπτωση:50%
Τελική Τιμή:7.50€

Πώς θα μπορέσεις να καταλάβεις το σύγχρονο κόσμο, με την παγκοσμιοποίηση που έχει συντελεσθεί, με την αμερικανοκρατία που υπάρχει, αν δε διαβάσεις και δεν κατανοήσεις πρώτα την Ιστορία των Ρωμαίων, αν δεν έχεις την δυνατότητα να συγκρίνεις το σήμερα με το τότε, ώστε να αντιληφθείς που οδηγείται ο σημερινός κόσμος; Η Ρωμαιοκρατία τότε εξασφάλισε στους λαούς την ευνομία, την ειρήνη, αλλά ταυτόχρονα μαζοποίησε τα έθνη, κατέστησε ανώνυμους τους ανθρώπους και πάμπλουτους τους ισχυρούς της Γης, ενώ η κοινωνία γλίστρησε στα όργια, στις ακολασίες. Το κατάντημά τους είναι γνωστό. Ζούσαν τότε για «αρτον και θεάματα». Η σήψη και η διαφθορά ήταν πρωτοφανής. Μήπως όμως και σήμερα, η συμπεριφορά που επιδεικνύεται από τους ισχυρούς της Γης προς τους άλλους «αδύναμους» λαούς δεν είναι το ίδιο αλαζονική με εκείνη των Ρωμαίων; Και η τηλεόραση να αποδεικνύει κάθε μέρα τη βαρβαρότητα που ήδη έφθασε, καθώς η Pax Americana διεκδικεί επάξια τον ίδιο ρόλο που κάποτε διαδραμάτισε η Pax Romana. Να γιατί αξίζει να διαβάσεις τη Ρωμαϊκή Ιστορία, αφού χωρίς τη γνώση της δεν θα μπορέσεις να αντιληφθείς τις θύελλες που ήδη εμφανίστηκαν αλλού...


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 297
Θέματα: Αρχαία Ρώμη, Ευρωπαϊκή ιστορία, Αρχαία Ιστορία: μέχρι 500 π.Χ.
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα