Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η καθημερινή ζωή στην Αίγυπτο τον καιρό των Πυραμίδων (3η χιλιετία π.Χ.)Κωδικός: 978-960-206-385-9Έτος έκδοσης: 2000Συγγραφέας: Andreu, GuillemetteΕκδοτικός οίκος: Παπαδήμας Δημ. Ν.Αίγυπτος, Ιστορία της Αφρικής, Κλασική ιστορία / κλασικού πολιτισμού

Η καθημερινή ζωή στην Αίγυπτο τον καιρό των Πυραμίδων (3η χιλιετία π.Χ.)
Tιμή Καταλόγου:21.20
Έκπτωση:67%
Τελική Τιμή:6.90€

Η Αίγυπτος της εποχής των πυραμίδων είναι η περίοδος των πρώτων χρόνων του φαραωνικού πολιτισμού. Αρχίζει περί το 2700 π.Χ. και τελειώνει περί το 1750 π.Χ., καλύπτοντας έτσι σχεδόν μια χιλιετία, η οποία αντιστοιχεί με αυτό που οι σύγχρονοι ιστορικοί έχουν ονομάσει Αρχαία και Μέση Αυτοκρατορία. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου είναι ο ίδιος τρόπος ταφής των φαραώ: οι τάφοι τους είναι πελώριες πυραμίδες από πέτρα, που ορθώνονται ορόσημα στις ερήμους, ισάριθμα σύμβολα μιας παγκόσμιας εξουσίας. Το λυκαυγές αυτό της φαραωνικής Αιγύπτου δεν σημαίνει απλώς το προμήνυμα ενός πολιτισμού. Σηματοδοτεί, αντίθετα, δέκα χρυσούς αιώνες για τον αρχαίο αυτό πολιτισμό οι οποίοι θα παραμείνουν στην μνήμη των διαδόχων ως υπόδειγμα και ως το απόγειο του πολιτισμού τους. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 237
Θέματα: Αίγυπτος, Ιστορία της Αφρικής, Κλασική ιστορία / κλασικού πολιτισμού
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα