Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ιστορία του κράτους πρόνοιαςΚωδικός: 978-960-01-0843-9Έτος έκδοσης: 2000Εκδοτικός οίκος: Gutenberg - Γιώργος & Κώστας ΔαρδανόςΚοινωνική πρόνοια και κοινωνικές υπηρεσίες

Ιστορία του κράτους πρόνοιας
Tιμή Καταλόγου:29.90
Έκπτωση:67%
Τελική Τιμή:9.90€

Το αντικείμενο αυτής της εργασίας, γράφει ο Francois Ewald, είναι να «κατανοήσει την εμφάνιση του κράτους πρόνοιας» μέσα από την προβληματική του ατυχήματος, όπως αυτή αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων, μέσα επίσης από τον πολλαπλασιασμό των θεσμών ασφάλισης και τη γέννηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η Ιστορία του Κράτους Πρόνοιας δείχνει πως, από τον 19ο αιώνα, υιοθετήθηκε σταδιακά μια νέα νομική και πολιτική λογική, που οδήγησε στο σύνθετο σύστημα της κοινωνικής προστασίας. Πρόκειται για μια επιβλητική τοιχογραφία που όχι μόνο εξηγεί και περιγράφει αλλά και θέτει ερωτήματα, για να μας οδηγήσει σε μια λεπτομερή εξέταση των εννοιών ελευθερία, ευθύνη, κίνδυνος, κοινωνικό κακό, ασφάλεια, αλληλεγγύη κ.α. Αυστηρό δοκίμιο, του οποίου οι πολλαπλές αναπτύξεις ακολουθούν και φωτίζουν την πορεία των ιδεών στον τομέα του δικαίου, τις εσωτερικές αναδιαρθρώσεις που υφίστανται οι ιδεολογίες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τα νέα διακυβεύματα της εργασίας, τις προσαρμογές της ηθικής που καλείται να απαντήσει στις νέες κοινωνικές προκλήσεις. Ένα βιβλίο που εξετάζει ένα από τα κεφαλαιώδη ζητήματα της εποχής μας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ