Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β ΠΠ - ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝΚωδικός: 130-020Συγγραφέας: Ιωάννης ΚωτούλαςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΝΩΜΩΝ - ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β ΠΠ - ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ
Tιμή Καταλόγου:9.00
Έκπτωση:40%
Τελική Τιμή:5.40€
Ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε η πιο καταστροφική σύγκρουση στην ιστορία της Ανθρωπότητας κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους αντιπάλους όχι μόνον όπλα, αλλά και επιδέξιες τεχνικές προπαγάνδας. Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης, ο ιδεολογικός μανδύας των πολεμικών ενεργειών αλλά και των εγκλημάτων πολέμου, η ρητορική της δαιμονοποίησης του αντιπάλου, υπήρξαν κοινά αντικείμενα της προπαγάνδας των δύο στρατοπέδων. Οι χώρες του Αξονα εμφανίστηκαν ως αναθεωρητικές δυνάμεις που θα κατέλυαν την αγγλοσαξονική κυριαρχία και αποικιοκρατία και θα τερμάτιζαν τη σοβιετική καταπίεση. Οι Σύμμαχοι παρουσιάστηκαν ως υπερασπιστές της δημοκρατίας και της ελευθερίας των λαών. Στην πραγματικότητα κάθε στρατόπεδο επεδίωκε απλώς να ισχυροποιήσει τη θέση του στον πόλεμο. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται πρωτογενές υλικό των εμπόλεμων πλευρών και αποκαλύπτεται η διαπλοκή προπαγάνδας και πολεμικής δράσης, καθώς και οι επιπτώσεις στη σημερινή αντίληψη για τα γεγονότα του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Η δαιμονοποίηση της εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας και της αυτοκρατορικής Ιαπωνίας και του φασισμού ως συστήματος διακυβέρνησης, όπως και η απόδοση εγκλημάτων πολέμου μόνο στους ηττημένους της μεγάλης σύγκρουσης, εξετάζονται σχολαστικά με πλήθος στοιχείων. Αφίσες, διαγγέλματα, μαρτυρίες, προπαγανδιστικά φυλλάδια που χρησιμοποιήθηκαν στα πεδία των μαχών, εμπλουτίζουν τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα κείμενα και παρέχουν μια διαφορετική εικόνα από αυτή που μας προβάλλει η πολιτικά ορθή Ιστορία για τη μεγάλη ιδεολογική μάχη που υπήρξε ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος.