Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ - ΤΟ ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ ΤΟΥ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΚωδικός: 130-023Συγγραφέας: Κωνσταντίνος ΤσοπάνηςBLACK FRIDAY 2019

ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ - ΤΟ ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ ΤΟΥ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Tιμή Καταλόγου:9.00
Έκπτωση:50%
Τελική Τιμή:4.50€
Eάν το στράτευμα τολμήσει να κινηθεί, θα το τσακίσω με το σκουπόξυλο!, είχε πει με υπέρμετρη βεβαιότητα ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ισπανίας Καθάρες Κουιρόγκα την ημέρα που τον προειδοποίησαν για τη στρατιωτική συνωμοσία η οποία εξυφαινόταν εναντίον της κυβέρνησής του. Οταν, όμως, το πρωινό της 17ης Ιουλίου 1936 μια ομάδα υψηλόβαθμων αξιωματικών του Ισπανικού Στρατού εξεγέρθηκε εναντίον του με σκοπό να τον ανατρέψει, δεν φάνηκε να μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά. Τρεις ημέρες αργότερα οι εξεγερθέντες είχαν κυριαρχήσει σε μεγάλο μέρος της ισπανικής επικράτειας, αλλά είχαν αποτύχει ως προς τον αρχικό τους στόχο, δηλαδή την κατάληψη της πρωτεύουσας και την ανατροπή της κυβέρνησης. Κανένας από τους δύο αντιπάλους δεν κατέθετε τα όπλα επειδή γνώριζε καλά ότι, όπως συμβαίνει από αιώνες στη λεκάνη της Μεσογείου, η ανοχή των νικητών προς τους ηττημένους είναι ανύπαρκτη. Επιπλέον μια ακραία τρομοκρατία που εξαπολύθηκε εναντίον των αντιφρονούντων και από τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα, στις περιοχές τις οποίες ήλεγχε το καθένα, δεν άφησε περιθώρια για συμβιβασμούς και σκέψεις περί κατάπαυσης του πυρός. Ετσι δημιουργήθηκαν δύο Ισπανίες, η δημοκρατική και η εθνικιστική, οι οποίες αποδύθηκαν σε έναν από τους πιο αιματηρούς εμφυλίους πολέμους που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Tο βιβλίο αυτό αποκαλύπτει τα αίτια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, παρουσιάζει με λεπτομέρειες τις επιχειρήσεις και αναλύει διεξοδικά τη στρατιωτική οργάνωση των αντιπάλων. Φωτογραφίες, μαρτυρίες, χάρτες, αφίσες και πίνακες εποχής εμπλουτίζουν τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα κείμενα και παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη φοβερή εκείνη ανθρωποσφαγή η οποία θεωρήθηκε ως το πρελούδιο του Β Παγκοσμίου Πολέμου.