Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ - Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣΚωδικός: 130-029Συγγραφέας: Ιωάννης ΚωτούλαςBLACK FRIDAY 2019

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ - Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ
Tιμή Καταλόγου:5.90
Έκπτωση:58%
Τελική Τιμή:2.50€
O Β Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε η πλέον βίαιη σύγκρουση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η όξυνση των ιδεολογικών και φυλετικών παθών, η μαζικοποίηση της πολεμικής συμμετοχής, η αξιοποίηση της τεχνολογίας, η εκμετάλλευση των εθνικών φιλοδοξιών και των κοινωνικών αντιθέσεων, συνδυάστηκαν με εκτεταμένες παραβιάσεις του δικαίου του πολέμου από όλους τους αντιμαχόμενους. Aν και η σύγχρονη ιστοριογραφική έρευνα έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στα πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου των νικητών Συμμάχων, παραμένει γεγονός ότι οι ευθύνες του Αξονα είναι βαρύτατες. Iδιαίτερα η Γερμανία και η Ιαπωνία ήταν, κατά το μεγαλύτερο ίσως ποσοστό, υπεύθυνες για τα δόγματα περί φυλετικού πολέμου και ιστορικής αποστολής των εθνών τους, με στόχο την κυριαρχία σε χώρους ζωτικών συμφερόντων. H παρούσα μελέτη εξετάζει τα δεδομένα για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι δυνάμεις του Αξονα, απορρίπτει τις δικαιολογίες οι οποίες προβλήθηκαν, καταδεικνύει τους ενόχους και καταλογίζει ευθύνες. Ταυτόχρονα όμως θέτει υπό αμφισβήτηση το εφεύρημα των νικητών περί συνολικής δαιμονοποίησης των λαών που αποτέλεσαν τη συμμαχία του κακού. Iδιαίτερη αίσθηση θα προκαλέσει το κεφάλαιο που αναφέρεται στην κατεχόμενη Ελλάδα. Ο συγγραφέας, Iωάννης Κωτούλας, αξιοποιώντας σπάνιες μαρτυρίες και συγκλονιστικά έγγραφα, ανατρέπει τη μονομέρεια της ευθύνης των Γερμανών και αποκαλύπτει την εξίσου εγκληματική δράση των Ιταλών και των Βουλγάρων κατακτητών.