Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣΚωδικός: 120-009Συγγραφέας: Κωνσταντίνος ΤσοπάνηςBLACK FRIDAY 2019

ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
Tιμή Καταλόγου:8.00
Έκπτωση:50%
Τελική Τιμή:4.00€
O Κωνσταντίνος, ένας από τους λίγους αυτοκράτορες στον οποίο αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός Μέγας, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του ενοποίησε κάτω από το σκήπτρο του τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, υιοθέτησε τον Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία του Ρωμαϊκού Κράτους και μετέφερε την πρωτεύουσα από τη Ρώμη σε μια νέα πόλη που ίδρυσε ο ίδιος και η οποία έφερε τιμητικά το όνομά του: την Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, ο πρώτος χριστιανός αυτοκράτορας της Ρώμης μετά βίας θα μπορούσε σήμερα να θεωρηθεί μέλος της Εκκλησίας, αφού παράλληλα υπήρξε ένας σκληρός ηγεμόνας που σκότωσε τη δεύτερη σύζυγo και τον πρωτότοκο γιο του, δολοφόνησε φίλους και συμβούλους του και επεξέτεινε την ποινή του θανάτου ακόμα και για τα ελαφρά ποινικά αδικήματα. Ενώ καλλιεργούσε τη φήμη του ευσπλαχνικού μονάρχη, μοιράζοντας αφειδώς δωρεές, συνέθλιβε οικονομικά τον πληθυσμό της αυτοκρατορίας συγκεντρώνοντας χρήματα μέσω αρπακτικής φορολογίας προκειμένου να χρηματοδοτήσει τους ατελείωτους πολέμους και τη διεφθαρμένη γραφειοκρατία του. Από τους ιστορικούς θεωρήθηκε πρόσωπο αμφιλεγόμενο ήδη από την ημέρα του θανάτου του. Οι χριστιανοί τόνιζαν τις αρετές του, παραβλέποντας τα λάθη του, αλλά οι αντιπαλοί τους έδιναν υπερβολική έμφαση στα ελαττώματά του και αποσιωπούσαν τα επιτεύγματά του. Eστιάζοντας στην προσωπικότητα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και τηρώντας ίσες αποστάσεις από τους αγιογράφους και από τους αρνητές του, παλαιούς και συγχρόνους, το εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό βιβλίο παρουσιάζει μια αντικειμενική εικόνα της ιστορικής αυτής προσωπικότητας, βοηθώντας τον αναγνώστη να κατανοήσει τον τρόπο σκέψης και δράσης ενός ηγέτη που, ακολουθώντας το όραμά του, σφράγισε ανεξίτηλα την ευρωπαϊκή ιστορία.