Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΜΩΑΜΕΘ - Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΚωδικός: 120-010Συγγραφέας: Κωνσταντίνος ΤσοπάνηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΝΩΜΩΝ - ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΜΩΑΜΕΘ - Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ
Tιμή Καταλόγου:5.90
Έκπτωση:50%
Τελική Τιμή:2.95€
Ο Μωάμεθ υπήρξε μια από τις πιο δυναμικές προσωπικότητες της Ιστορίας. Παρότι καμηλιέρης της ερήμου, με μόνο όπλο του την απόλυτη πίστη σε έναν Θεό, κατάφερε να ενώσει τους ως τότε κατακερματισμένους Αραβες. Όμως, τι ήταν τελικά ο Μωάμεθ Επαναστάτης που ζητούσε δικαιοσύνη ή προφήτης που διερμήνευε το θέλημα του Θεού Το βέβαιο είναι πως κατόρθωσε με το φλογερό του κήρυγμα και τον ποιητικό του λόγο να ανατρέψει το πολιτικο-θρησκευτικό κατεστημένο της εποχής του και να εδραιώσει μια νέα πίστη την οποία κατόπιν ασπάστηκαν εκατομμύρια ανθρώπων. Ταυτόχρονα, ανέσυρε τον λαό του από την ιστορική αφάνεια, οδηγώντας τον στη δόξα. Κι αν οι Εβραίοι χρωστούν την ύπαρξή τους, ως ιδιαίτερη εθνική οντότητα, στην Παλαιά Διαθήκη, οι Αραβες οφείλουν την εθνική τους ενότητα στο Κοράνιο και στον ίδιο τον Μωάμεθ. Στο βιβλίο αυτό συνδυάζονται τόσο η βιογραφία ενός προφήτη όσο και η ιστορική πορεία ενός επαναστάτη. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο που προσφέρει στον αναγνώστη, μέσα από τη γλαφυρή αφήγηση και τις συναρπαστικές περιγραφές, τη δυνατότητα να αναπλάσει πρόσωπα, εικόνες και γεγονότα που συνδέονται με τον «προφήτη της ερήμου» και την αναγέννηση των Αράβων. Σπάνιες παραστάσεις ισλαμικής τέχνης, θρησκευτικά μνημεία και αραβουργήματα πλαισιώνουν το κείμενο συνθέτοντας την εικόνα μιας σαγηνευτικής ιστορικής περιόδου και ενός ελάχιστα γνωστού κόσμου. Σε μια εποχή, όπως η σημερινή, που το Ισλάμ κάνει δυναμικά την επανεμφάνισή του στην παγκόσμια σκηνή, το βιβλίο αυτό αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία και επικαιρότητα για όλους όσους θέλουν να γνωρίζουν την ιστορική αλήθεια.