Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ - ΦΙΛOΣΟΦΟΣ Ή ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΚωδικός: 978-960-6740-06-0Συγγραφέας: Κωνσταντίνος ΤσοπάνηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΝΩΜΩΝ - ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ - ΦΙΛOΣΟΦΟΣ Ή ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ
Tιμή Καταλόγου:8.00
Έκπτωση:40%
Τελική Τιμή:4.80€
O αυτοκράτορας Φλάβιος Κλαύδιος Ιουλιανός, γνωστός και ως «Παραβάτης» ή «Αποστάτης», άφησε έντονα τα ίχνη του στο μακρύ μονοπάτι της Ιστορίας, αν και βασίλευσε για λιγότερο από δύο χρόνια. Μικρό ήταν και το νήμα της ζωής του, αφού ο «Γιός του Ήλιου», όπως του άρεσε να τον αποκαλούν, έζησε μόλις 32 χρόνια. Ο τελευταίος άμεσος απόγονος του «πρώτου Χριστιανού Βασιλέα και Αυτοκράτορα» Μ. Κωνσταντίνου, έμελλε να είναι ο τελευταίος Εθνικός μονάρχης της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Προσωπικότητα πολυσχιδής και πολυτάλαντη, με μεγάλη μόρφωση και σφαιρική παιδεία, πολύ γρήγορα σαγηνεύτηκε από το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, εγκατέλειψε τον Χριστιανισμό και μυήθηκε στα αρχαία μυστήρια τα οποία, ως αυτοκράτορας, προσπάθησε με θέρμη να αναβιώσει. Καθώς όμως ο αγώνας του ήταν δονκιχωτικός, κατέληξε «να μονομαχεί με ανεμόμυλους» και τελικά να επισύρει εναντίον του τη μήνι της Εκκλησίας. Κρίνοντάς τον με αυστηρά ιστορικά κριτήρια, δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους του. Παρά ταύτα, απολαμβάνει μέχρι σήμερα μια δημοτικότητα η οποία βασίζεται περισσότερο στην προσωπικότητα και στις πεποιθήσεις του, παρά στους στόχους της βασιλείας του. Στην πραγματικότητα, ο Ιουλιανός υπήρξε ο ήρωας που ηττήθηκε στην Ιστορία αλλά κέρδισε στον θρύλο. Στο βιβλίο αυτό της σειράς «Μεγάλες Μορφές του Παρελθόντος» παρουσιάζεται ανάγλυφη η ζωή και η δράση μιας προσωπικότητας η οποία επί αιώνες αποτελεί για τον Δυτικό πολιτισμό «σημείον αντιλεγόμενον». Γραμμένο με αντικειμενικότητα, ζωντανεύει μέσα από τις σελίδεςτου μια ολόκληρη εποχή, την εποχή του Ιουλιανού, με τα πάθη, τις εντάσεις, τους αγώνες και τις αγωνίες της. Πρόσωπα και γεγονότα περιγράφονται με γλαφυρό τρόπο, ενώ το κείμενο εμπλουτίζεται με πλήθος εικόνων, χαρτών, πινάκων και αναπαραστάσεων που βοηθούν τον αναγνώστη να περιηγηθεί νοερά στη μακρινή εκείνη ιστορική περίοδο. Τέλος, με την παράθεση αυθεντικών πηγών και κειμένων, τού δίδεται η δυνατότητα να σχηματίσει προσωπική άποψη γι αυτόν τον αινιγματικό αυτοκράτορα που εξακολουθεί να διχάζει ακόμη και στις μέρες μας.