Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ - Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥΚωδικός: 978-960-9408-80-6Συγγραφέας: Ιωάννης ΧρονόπουλοςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΝΩΜΩΝ - ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ - Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
Tιμή Καταλόγου:7.90
Έκπτωση:40%
Τελική Τιμή:4.74€
Ο Ηράκλειος ήταν ένας από τους σημαντικότερους αυτοκράτορες του Βυζαντίου. Ανήλθε στον θρόνο ανατρέποντας τη λαομίσητη τυραννία του Φωκά και ηγήθηκε του κρίσιμου αγώνα εναντίον της πανίσχυρης Σασσανιδικής αυτοκρατορίας. Χάρη στις έξοχες στρατηγικές και διοικητικές ικανότητές του αλλά και την απαράμιλλη γενναιότητά του, κατόρθωσε να συντρίψει την περσική απειλή. Ο «ιερός» αυτός πόλεμος εναντίον των Περσών έληξε με την επανάκτηση του Τιμίου Σταυρού και το ταξίδι του αυτοκράτορα στην Ιερουσαλήμ ως ταπεινού προσκυνητή. Εκτός από εξαιρετικός στρατηγός, ο Ηράκλειος υπήρξε και μεγάλος μεταρρυθμιστής. Μεταξύ των σημαντικότερων καινοτομιών του ήταν η αντικατάσταση της λατινικής με την ελληνική ως επίσημη γλώσσα του κράτους και η ίδρυση του θεσμού των «θεμάτων». Με τις ενέργειές του επισημοποίησε μια μακρά διαδικασία εξελληνισμού της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ενώ τα «θέματα» αναδείχθηκαν σε στυλοβάτη της βυζαντινής άμυνας. Όμως, λίγο πριν το τέλος της ζωής του, είδε κάποια από τα επιτεύγματά του να σαρώνονται από την αραβική «αμμοθύελλα». Ωστόσο, το έργο του είχε απλώσει βαθιές ρίζες και στήριξε την αυτοκρατορία κατά τους επόμενους τρεις δύσκολους αιώνες. Στο νέο βιβλίο της σειράς παρουσιάζεται η δράση και η ζωή του Ηρακλείου και σε μια εποχή κοσμοϊστορικών αλλαγών. Το πλούσια εικονογραφημένο κείμενο, βασισμένο στην ενδελεχή μελέτη των ιστορικών πηγών, δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να γνωρίσει και να αξιολογήσει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του μεγάλου Βυζαντινού αυτοκράτορα, ο οποίος δίκαια έχει χαρακτηρισθεί ως ο «Αλέξανδρος» του Βυζαντίου.