Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΙ - Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣΚωδικός: 140-012Συγγραφέας: Κωνσταντίνος ΤσοπάνηςBLACK FRIDAY 2019

ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΙ - Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
Tιμή Καταλόγου:6.00
Έκπτωση:50%
Τελική Τιμή:3.00€

Στη διάρκεια της χιλιετούς ύπαρξής της η Βυζαντινή αυτοκρατορία ήλθε σε επαφή με ένα πλήθος λαών. Με κάποιους από αυτούς συγκρούσθηκε επανειλημμένα μέχρις ότου κατόρθωσε να τους υποτάξει ή να τους αποκρούσει. Με ορισμένους άλλους, όμως, οι επαφές της ήταν πιο γόνιμες, αφού κατόρθωσε σταδιακά να τους εκχριστιανίσει, να τους εκπολιτίσει και τελικά να τους εντάξει ομαλά στη σφαίρα της επιρροής της. Στην τελευταία αυτή κατηγορία εντάσσονται τα σλαβικά φύλα των Βαλκανίων και της ευρωπαϊκής Ρωσίας, τα οποία γνώρισαν τον Χριστιανισμό από τους Βυζαντινούς, καταλήγοντας να θεωρούνται σήμερα ισότιμοι πνευματικοί κληρονόμοι του μαζί με την Ελλάδα. Στο βιβλίο "Οι Σλάβοι και το Βυζάντιο", το δωδέκατο της σειράς "Παγκόσμια Ιστορία", εξιστορούνται αναλυτικά τα γεγονότα που οδήγησαν στη γνωριμία των σλαβικών λαών με το Βυζάντιο, και εξετάζονται όλες οι πτυχές της πολυκύμαντης ιστορίας τους. Μέσα από έναν πλούτο πληροφοριών και εμπεριστατωμένων αναλύσεων, που συνοδεύονται από ενδιαφέρουσες και χαρακτηριστικές εικόνες της εποχής, οι αναγνώστες θα γνωρίσουν τις άγνωστες διακυμάνσεις των σχέσεων δύο κόσμων η παρουσία των οποίων σφράγισε ανεξίτηλα την πολιτιστική γεωγραφία της νότιας και της ανατολικής Ευρώπης.