Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η διδασκαλία της φιλοσοφίαςΚωδικός: 978-960-206-519-8Έτος έκδοσης: 2001Συγγραφέας: Βενετή, Μαρία Γ.Εκδοτικός οίκος: Παπαδήμας Δημ. Ν.Φιλοσοφία

Η διδασκαλία της φιλοσοφίας
Tιμή Καταλόγου:25.40
Έκπτωση:65%
Τελική Τιμή:8.90€

Η διδασκαλία της φιλοσοφίας είναι ένα φιλοσοφικό πρόβλημα. Η επισήμανση αυτή αποτελεί το νοηματικό πυρήνα, γύρω από τον οποίον πλέκεται η προβληματική της παρούσης διατριβής: για να κατανοήσουμε πώς πρέπει να διδάσκεται η φιλοσοφία, πρέπει να είμαστε σε θέση να πούμε τι πραγματικά είναι η φιλοσοφία και, για να πούμε τι είναι η φιλοσοφία, πρέπει να φιλοσοφήσουμε. Ο προσδιορισμός της φύσης της φιλοσοφίας δεν είναι ένα απλό ζήτημα ορισμού, όπως συμβαίνει με άλλες μαθήσεις. Συνιστά μύηση και συνεχή τριβή σ` ένα δύσκολο και περίπλοκο παιχνίδι, που συνήθως δεν είναι σε θέση να «παίξει» ο εκάστοτε δάσκαλος της φιλοσοφίας, αν δεν διαθέτει ο ίδιος φιλοσοφική παιδεία. Τελικά, το να διδάσκει κανείς φιλοσοφία είναι μια τόσο δύσκολη δραστηριότητα, όσο και το να φιλοσοφεί. Στην εργασία αυτή θελήσαμε να εντοπίσουμε τα σημαντικότερα φιλοσοφικά προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διδασκαλία της φιλοσοφίας, να αναζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους τίθενται αυτά και να διερευνήσουμε, για πρώτη φορά στη διεθνή βιβλιογραφία, μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της διδασκαλίας της φιλοσοφίας, αναζητώντας σ` αυτήν διαχρονικά παραδείγματα δασκάλων και τρόπων διδασκαλίας της φιλοσοφίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 410
Θέματα: Φιλοσοφία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα