Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ελληνική πλαστική: Ύστερη κλασική περίοδος και γλυπτική στις υπερπόντιες αποικίεςΚωδικός: 978-960-354-068-7Έτος έκδοσης: 1999Συγγραφέας: Boardman, JohnΕκδοτικός οίκος: ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑΕλλάδα, Ιστορία της Τέχνης / στυλ τέχνης & σχεδίασης, Γλυπτική

Ελληνική πλαστική: Ύστερη κλασική περίοδος και γλυπτική στις υπερπόντιες αποικίες
Tιμή Καταλόγου:23.30
Έκπτωση:60%
Τελική Τιμή:9.30€

Αυτή η συνέχεια της φημισμένης σειράς εγχειριδίων του Sir John Boardman για την ελληνική γλυπτική των αρχαϊκών και των κλασικών χρόνων φθάνει μέχρι τον 4ο π.Χ. αιώνα και την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο συγγραφέας εξετάζει τους νεωτερισμούς της περιόδου (το γυναικείο γυμνό και την εικονιστική ανδριαντοποιία), πολλά σημαντικά μνημεία ανάμεσα στα οποία και το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, και αρκετά από τα μεγάλα ονόματα όπως του Πραξιτέλη και του Λυσίππου, που έγιναν διάσημα σε μεταγενέστερες γενιές. Συμπληρώνοντας τα δύο προηγούμενα εγχειρίδια, ο τόμος αυτός παρουσιάζει επίσης την ελληνική γλυπτική που φιλοτεχνήθηκε στις αποικίες της Ιταλίας και της Σικελίας από την αρχαϊκή περίοδο και εξής, καθώς και εκείνη που φιλοτεχνήθηκε για τους ανατολικούς, μη Έλληνες, ηγεμόνες. Ένα τελευταίο κεφάλαιο αναφέρεται στο ρόλο που έπαιξε η ελληνική γλυπτική στη διαμόρφωση του καλλιτεχνικού αισθητηρίου στη Δύση ώς τις μέρες μας. Το βιβλίο περιέχει 377 εικόνες.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 292
Τίτλος πρωτότυπου: Greek Sculpture
Θέματα: Ελλάδα, Ιστορία της Τέχνης / στυλ τέχνης & σχεδίασης, Γλυπτική
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα