Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Σημειωματάριο από την Ε.Σ.Σ.Δ. 1934Κωδικός: 978-960-16-3408-1Έτος έκδοσης: 2009Συγγραφέας: MALRAUX ANDREΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠατάκηΓαλλία, Αληθινές ιστορίες, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Σημειωματάριο από την Ε.Σ.Σ.Δ. 1934
Τελική Τιμή:7.86€
Προσφορά: 3.93€
Κέρδος:  50%

1934. Ο Αντρέ Μαλρώ καταφθάνει στην ΕΣΣΔ για το Συνέδριο Σοβιετικών Συγγραφέων. Οι σημειώσεις που θα κρατήσει κατά τη διάρκεια της διαμονής του εκεί, αν και συχνά αποσπασματικές στα όρια του αινίγματος, συνθέτουν με βαθιά οξύνοια μια στιγμή της ανθρωπότητας όπου το κομμουνιστικό ιδεώδες συναντά τις σταλινικές εκκαθαρίσεις, τα κολχόζ τον Ντοστογιέφσκι, το πενταετές σχέδιο τον Αϊζενστάιν, η επανάσταση το τίμημά της, ενώ ο φασισμός είναι προ των πυλών. Ο Υπουργός Πολιτισμού του Ντε Γκολ που στάθηκε απέναντι απ` τον Μάη του `68, ο αρχαιοκάπηλος της Καμπότζης, ο τυχοδιώκτης της ομορφιάς, ο Μαλρώ που υπέγραφε πάντα ως γάτος, λίγο αργότερα θα παρευρεθεί στον Ισπανικό Εμφύλιο πολεμώντας στο πλευρό των Δημοκρατικών και θα καταγράψει στην `Ελπίδα` τη μεγαλύτερη ίσως προσπάθεια της Ευρώπης να κερδίσει την ιστορία της. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ