Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ανάλεκτα ή περί του όντως Όντος και των όντωνΚωδικός: 978-960-242-255-7Έτος έκδοσης: 2002Συγγραφέας: Νικολαΐδης, Νίκος Ι.Εκδοτικός οίκος: Πουρναράς Π. Σ.Χριστιανική θεολογία

Ανάλεκτα ή περί του όντως Όντος και των όντων
Tιμή Καταλόγου:12.70
Έκπτωση:61%
Τελική Τιμή:4.90€

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ανάλεκτη συλλογή οκτώ επιστημονικών εισηγήσεων, οι οποίες κατά καιρούς δημοσιοποιήθηκαν σε διάφορες ευκαιρίες. Η παρούσα έκδοση κρίθηκε σκόπιμη, προκειμένου οι υπό αναφορά εισηγήσεις να διασωθούν ενοποιημένες, αλλά και να τύχουν, ίσως, ευρύτερης ή και πληρέστερης προσέγγισης από τους ενδιαφερόμενους. Ασφαλώς, η θεματολογία των εισηγήσεων δεν παρουσιάζει τη δομή και το περιεχόμενο του συνήθους βιβλίου. Άλλωστε και ο τίτλος «Ανάλεκτα» δηλώνει την ιδιαιτερότητα του περιεχομένου των κειμένων που φιλοξενούνται. Ωστόσο, ο υπότιτλος «Περί του όντως Όντος και των όντων», εξεπίτηδες τέθηκε, ώστε να διερμηνεύει μια εσωτερική λειτουργική σχέση και συνάφεια που υπάρχει μεταξύ των εισηγήσεων. Και τούτο, γιατί, παρά την πολυμέρεια των θεμάτων, σε τελική αναφορά αυτά στοιχούν σε μια ενιαία εννοιολογική και θεολογική συνιστώσα, η οποία εκφράζει τις σχέσεις του πραγματικού Όντος, δηλαδή του ακτίστου τριαδικού Θεού, με τα κατ` επίφαση και κατά μέθεξη όντα, δηλαδή τον κτιστό κόσμο και κυρίως τον άνθρωπο.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 246
Θέματα: Χριστιανική θεολογία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα