Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Άπαντα 7Κωδικός: 978-960-352-462-5Έτος έκδοσης: 1998Συγγραφέας: ΘεόφραστοςΕκδοτικός οίκος: ΚΑΚΤΟΣΕλλάδα, Φιλοσοφία

Άπαντα 7
Tιμή Καταλόγου:9.50
Έκπτωση:65%
Τελική Τιμή:3.30€

ΠΕΡΙ ΦΥΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ, ΒΙΒΛΙΟ Ζ`: Ολοκλήρωση των παρατηρήσεων του Θεόφραστου. Περιπτωσιολογικές αναφορές και συμπεράσματα.
ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ: Ανάπτυξη για τους ανέμους. Φυσικές παρατηρήσεις, χαρακτήρας, παραδείγματα.
ΠΕΡΙ ΣΗΜΕΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΔΙΩΝ: Μετεωρολογικές παρατηρήσεις σε ένα έργο με επιστημονικό χαρακτήρα και γλαφυρό ύφος.
Ο Θεόφραστος από την Ερεσό της Λέσβου γεννήθηκε περί το 370 π.Χ. Φοίτησε στην πλατωνική Ακαδημία και συνδέθηκε φιλικά με τον Αριστοτέλη. Μετά τη φυγή του Σταγιρίτη από την Αθήνα (323 π.Χ.), τον διαδέχτηκε στη διεύθυνση του Περιπάτου. Δίδαξε πλήθος μαθητών, ανάμεσα στους οποίους τον Μένανδρο, τον Δημήτριο Φαληρέα, τον Δείναρχο. Πέθανε σε προχωρημένη ηλικία το 287 π.Χ. Τα έργα του, και θεματολογικά και ως προς τους τίτλους, παραπέμπουν στον Αριστοτέλη, τον οποίο εν γένει ακολούθησε. Ασχολήθηκε με όλους τους τομείς της φυσικής επιστήμης και επίσης με τη φιλοσοφία, τη ρητορική, την πολιτική σκέψη. Από το φιλοσοφικό έργο του διαθέτουμε λίγα αποσπάσματα, αλλά σώζονται μεγάλο μέρος των φυσιογνωστικών συγγραμμάτων του και οι `Χαρακτήρες`.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 203
Θέματα: Ελλάδα, Φιλοσοφία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα, Ελληνική, Αρχαία