Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η τελευταία αυτοκράτειραΚωδικός: 978-960-270-947-4Έτος έκδοσης: 2004Συγγραφέας: Min, AncheeΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΓκοβόστηΚίνα, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Η τελευταία αυτοκράτειρα
Tιμή Καταλόγου:15.00
Έκπτωση:65%
Τελική Τιμή:5.20€

Η ιστορία της τελευταίας Αυτοκράτειρας της Κίνας, μιας γυναίκας με τεράστια εξουσία και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, από τη συγγραφέα του best seller Μαντάμ Μάο. Τελευταίες μέρες της κινεζικής αυτοκρατορίας. Το εμπόριο οπίου μεταξύ Κίνας και Ευρώπης ροκανίζει αργά και σταθερά τη δυναστεία Τσινγκ. Η όμορφη δεκαπεντάχρονη Ορχιδέα, κόρη αριστοκρατικής αλλά φτωχής οικογένειας, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα όταν επιλέγεται αναπάντεχα να γίνει μία από τις παλλακίδες του Αυτοκράτορα. Ο ερωτισμός κι η αυστηρή εθιμοτυπία κυριαρχούν στην Απαγορευμένη Πόλη. Κάτω όμως από την άσπιλη επιφάνεια αυτού του κόσμου ελλοχεύουν προδοσίες και φόνοι. Χιλιάδες παλλακίδες είναι πρόθυμες να κάνουν τα πάντα προκειμένου να χαρίσουν ένα γιο στον Αυτοκράτορα και να πάρουν τον τίτλο της Αυτοκράτειρας. Αποφασισμένη να μην πέσει θύμα φθόνου και συνωμοσιών, η Ορχιδέα διδάσκεται την τέχνη να ικανοποιεί ερωτικά έναν άντρα, δωροδοκεί για να φτάσει στο αυτοκρατορικό κρεβάτι και γοητεύει το μονάρχη. Η δύναμή της μεγαλώνει - θα γίνει η τελευταία Αυτοκράτειρα της Κίνας - γύρω της όμως, χωρίς να το ξέρει, η χώρα καταρρέει. Η Τελευταία Αυτοκράτειρα είναι η ιστορία μιας γοητευτικής γυναίκας με ατσάλινη θέληση, που - ακόμη και σήμερα - θεωρείται επικίνδυνη, διεφθαρμένη, σαγηνευτική και αδίστακτη δολοφόνος. Η Anchee Min ζωγραφίζει με ζωντάνια το πορτρέτο της, είναι γεμάτη ελαττώματα αλλά ασκεί έντονη γοητεία, και περιγράφει με γλαφυρότητα μέσα από τη ζωή της τη χλιδή της κινεζικής Αυλής, καθώς και τη σεξουαλική και πολιτική ζωή των αυτοκρατορικών παλλακίδων. Το νέο μυθιστόρημα της Anchee Min, δημιουργού της Άγριας Πιπερόριζας, της Κόκκινης Αζαλέας και της Μαντάμ Μάο, είναι πλούσιο σε λεπτομέρειες κι έντονα δραματικά στοιχεία, λυρικό και καθηλωτικό.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 560
Τίτλος πρωτότυπου: Empress Orchid
Θέματα: Κίνα, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα