Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Περί εξαρτισμού των πλοίωνΈτος έκδοσης: 1995Συγγραφέας: Κοτσοβίλλη, Γεώργιος Ι.Εκδοτικός οίκος: Αναστατικές ΕκδόσειςΝαυπηγική τεχνολογία, μηχανική και συναλλαγές

Περί εξαρτισμού των πλοίων
Τελική Τιμή:7.95€

Ο Γεώργιος Ι. Κοτσοβίλλης (1833-1893), πρακτικός ναυπηγός στο νεώριο της Σύρου, παρουσιάζει "συστάσει του Υπουργείου των Ναυτικών" λεπτομερή και εμπεριστατωμένη έκθεση για τον σχεδιασμό και την εξάρτιση των εμπορικών πλοίων παντός είδους. Στο πρώτο μέρος γίνεται περιγραφή των πλοίων κατά είδος (κορβέτας, μπάρκου, μπρικίου, γολέτας, σκούνας, κότερου, μπρατσέρας κτλ.), ενώ στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο μέρος του βιβλίου ο συγγραφέας αναφέρεται στην τοποθέτηση και τον χειρισμό των ιστίων, των σχοινιών, των λέμβων και των πάσης φύσεως εξαρτημάτων και εργαλείων των ιστιοφόρων πλοίων. Η μελέτη, που εκδόθηκε μετά τον θάνατο του συγγραφέα, συμπληρώνεται από 35 εικόνες (λιθογραφίες), πίνακα με την αναλογία των διαφόρων μέτρων μήκους, πλάτους και πάχους "εν παραβολή προς το γαλλικόν" μέτρο, και ευρετήριο ναυτικών όρων "εκ του κοινού Ναυτικού Γλωσσαρίου εις την ελληνικήν".

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 144
Θέματα: Ναυπηγική τεχνολογία, μηχανική και συναλλαγές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα