Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΜΠΑΡΝΤΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΗ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ (1915-1966)Κωδικός: 978-960-05-1028-7Έτος έκδοσης: 2002Συγγραφέας: Χριστοδούλου, ΓεώργιοςΕκδοτικός οίκος: Βιβλιοπωλείον της ΕστίαςΕλλάδα, Αίγυπτος, Αληθινές ιστορίες, Ευρωπαϊκή ιστορία, Ιστορία της Αφρικής

ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΜΠΑΡΝΤΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΗ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ (1915-1966)
Τελική Τιμή:13.20€
Προσφορά: 4.90€
Κέρδος:  63%

Δεν προλάβαμε τίποτα και μας μπαουλάρανε οι Άγγλοι. . . Ήταν ένα πράγμα φοβερό, νομίζαμε, νόμιζαν όλοι ότι θα σώσουν την Ελλάδα κι είδαμε τι καταστροφή έγινε. Πενήντα οχτώ χρόνια αργότερα ο Γεώργιος Χριστοδούλου ψάχνει ακόμα να βρει τους συντρόφους του της εξορίας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μπάρντια. Είναι εκείνοι οι δυο χιλιάδες πεντακόσιοι στρατευμένοι που συμμετείχαν στις ταραχές του Απριλίου του 1944 στη Μέση Ανατολή και θα μεταφερθούν το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου στην Ερυθραία. Περιγράφει τους φόβους, τις αγωνίες και τον ενθουσιασμό των συμπολεμιστών της νεότητάς του, αναφέρεται σε γεγονότα άγνωστα του πολέμου. Μιλά για τα παιδικά του χρόνια στην Αίγυπτο, τις σκληρές μάχες του Ελ Αλαμέιν, τη ζωή στο στρατό και την εξορία, αλλά και την ανάπτυξη της Αιγύπτου μέχρι τον πόλεμο του 1967. Ο συγγραφέας μας μεταφέρει ζωντανά και άμεσα την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης σκληρής εποχής.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 199
Θέματα: Ελλάδα, Αίγυπτος, Αληθινές ιστορίες, Ευρωπαϊκή ιστορία, Ιστορία της Αφρικής
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα