Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Κράτος δικαίου - ασφαλιστική μεταρρύθμιση και το «δίκαιο της ανάγκης»Κωδικός: 978-960-640-022-3Έτος έκδοσης: 2020Συγγραφέας: Αποστολίδης, Λουκάς Θ.Εκδοτικός οίκος: ΙΩΛΚΟΣΝόμος, Νόμος: μελέτη και αναθεώρηση, οδηγοί, Ασφαλιστικος νόμος, Ελλάδα, Ευρώπη, Κράτος δίκαιου, Μεταρρύθμιση, Μνημόνια

Κράτος δικαίου - ασφαλιστική μεταρρύθμιση και το «δίκαιο της ανάγκης»
Tιμή Καταλόγου:15.00
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:13.50€

Η υπέρβαση της «έννομης» τάξης των μνημονίων είναι πρωταρχικό χρέος για την Πολιτεία.
Τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους δεν πρέπει να είναι υποταγμένα στις ελευθερίες της αγοράς και το δίκαιο του ανταγωνισμού, πολύ περισσότερο στις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες βασίζονται στις δημοσιονομικές πολιτικές και σε κάποια οικονομική βοήθεια. Αντίθετα, τα κοινωνικά δικαιώματα να είναι πλήρως αναγνωρισμένα ως προϋποθέσεις αναγκαίες για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο.

***

Ο συγγραφέας προσπαθεί να αναδείξει τη διαπάλη του δημοσίου με το ιδιωτικό συμφέρον καθώς και τη συμβολή των νομικών αγώνων, στο πεδίο της Δικαιοσύνης, όπου νόμοι, θεωρίες και εφαρμογές των κανόνων δικαίου κρίνονται υπό το φως των αρχών του Κράτους Δικαίου, ή κρίθηκαν στη σκιά του «δικαίου της ανάγκης».

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 304
Θέματα: Νόμος, Νόμος: μελέτη και αναθεώρηση, οδηγοί, Ασφαλιστικος νόμος, Ελλάδα, Ευρώπη, Κράτος δίκαιου, Μεταρρύθμιση, Μνημόνια
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα