Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Το τελευταίο παραμύθι του Μιγκέλ Τόρρες ντα ΣίλβαΚωδικός: 978-960-218-309-0Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Vogel, ThomasΕκδοτικός οίκος: ΚΡΙΤΙΚΗΓερμανία, Μύθοι και θρύλοι ως μυθοπλασία, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Το τελευταίο παραμύθι του Μιγκέλ Τόρρες ντα Σίλβα
Tιμή Καταλόγου:7.86
Έκπτωση:61%
Τελική Τιμή:3.10€

Τι είναι τα παραμύθια; Ιστορίες που μας αρέσει ν? ακούμε τότε που πρέπει να μεγαλώσουμε και να τις διηγούμαστε όταν έχουμε πια μεγαλώσει. Φτιάχνονται από όνειρα, εμπειρίες και αναμνήσεις, που είναι το υφάδι της ίδιας της ζωής μας· και τα χρειαζόμαστε σ? όλη τη δύσκολη και συνάμα σαγηνευτική πορεία της. Η ιστορία που δεν πρόλαβε να τελειώσει ο παππούς του είναι η χίμαιρα που ο Μανουέλ, ο εγγονός, κυνηγάει στην πιο έντονη φάση της ζωής του, όταν φεύγει από το Πόρτο για να σπουδάσει μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Κοΐμπρα. Έτσι το ήθελε ο παππούς, ο μεγάλος παραμυθάς, γιατί τα μαθηματικά είναι η άλλη όψη του καθρέφτη, εκεί που ο μύθος συναντά τη ζωή. Η μαγεία των αριθμών και η σαγήνη της διήγησης είναι το κλειδί για να μπορέσει ν? ανακαλύψει κανείς τον εαυτό του και να ζήσει τη δική του ιστορία. . . Εξάλλου, «μέσα σου είναι η απάντηση, και ο δρόμος μέχρι εκεί είναι συχνά μακρύς». Το παραμύθι του Μιγκέλ Τόρρες ντα Σίλβα είναι αυτό που καθοδηγεί τον εγγονό του, Μανουέλ, στην αναζήτηση της δικής του ταυτότητας. Ένα παραμύθι για μεγάλους, σαν αυτό του Αλχημιστή.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΜΕΤΡΙΑ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 161
Τίτλος πρωτότυπου: Die letzte Geschichte des Miguel Torres da Silva
Θέματα: Γερμανία, Μύθοι και θρύλοι ως μυθοπλασία, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα