Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η μελαγχολία των αθώωνΚωδικός: 978-960-406-572-1Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Milovanoff, Jean - PierreΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ)Γαλλία, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Η μελαγχολία των αθώων
Tιμή Καταλόγου:15.00
Έκπτωση:27%
Τελική Τιμή:10.90€

«Νομίζω πως σε κάθε αληθινή ιστορία - ή σε κάθε ιστορία που απλώς έχει βιωθεί - υπάρχει πάντα ένα σημείο που δεν μπορεί να περιγραφεί, που μόλις και διακρίνεται από μακριά, φευγαλέα, σαν σκιά στο τέρμα ενός διαδρόμου όπου δεν μπορεί να φτάσει η τρεμάμενη φλόγα του κεριού μας. Αυτό το σημείο είναι φτιαγμένο από όλα εκείνα που ο αμείλικτος χρόνος δε συγκράτησε, που δεν καταχωρίστηκαν σε κανένα αρχείο, που οι μάρτυρες δεν είδαν, δεν είπαν, δεν κατάλαβαν, που οι ηθοποιοί κράτησαν στο βάθος του λαιμού τους». Έτσι εκφράζεται ο Βικτορέν, ο κυνηγός σκιών, ο «καλλιτέχνης των αναμνήσεων», σ? αυτό το οικογενειακό χρονικό που καλύπτει πάνω από έναν αιώνα και όπου μάγοι, ερωτευμένες γυναίκες και αθώοι κυνηγούν μια ευτυχία την οποία προδίδει ο χρόνος. Δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κανείς τους επεισοδιακούς αρραβώνες του πρώην αλογοκλέφτη, τη γλυκιά Μπαπτιστίν, την «ωραία Ωθωμανή», τον Βικτόρ που γύρισε απ? τον πόλεμο τρελός, τον ερωτοχτυπημένο φωτογράφο Πολέν ή το νεαρό Λεόνς που κυνηγάει μέλισσες στο φως ενός ζεστού μεσημεριού. . . Ο Ζαν-Πιερ Μιλοβανόφ απαθανατίζει με χιούμορ και μελαγχολία αυτές τις εύθραυστες ζωές σε μια τελευταία φωτογραφία προτού βυθιστούν στη λήθη.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 321
Τίτλος πρωτότυπου: La m?lancolie des innocents
Θέματα: Γαλλία, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα