Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΣΧΑΤΟΣ 1939-1945Κωδικός: 978-960-9431-61-3Έτος έκδοσης: 2020Συγγραφέας: Galland AdolfΕκδοτικός οίκος: EUROBOOKS

Tιμή Καταλόγου:25.00
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:22.50€

Η άνοδος και η πτώση της Luftwaffe

Ο Άντολφ Γκάλαντ υπήρξε Διοικητής των Καταδιωκτικών της Λουφτβάφε και ένας από τους μεγαλύτερους ιπτάμενους άσσους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Πέταξε σε 705 μάχιμες αποστολές και πολέμησε τόσο στο Δυτικό Μέτωπο όσο και στο μέτωπο της Άμυνας της Γερμανίας. Σε τέσσερεις περιπτώσεις επέζησε κατά την κατάρριψή του και πιστώθηκε με ένα εκπληκτικό ρεκόρ 104 εναέριων νικών. Οξυδερκής και ατρόμητος ως ηγέτης, δεν δίστασε να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση τόσο με τον Χέρμαν Γκαίρινγκ όσο και με τον ίδιο τον Αδόλφο Χίτλερ. Για τον λόγο αυτόν, η διοίκηση της Λουφτβάφε τον απέπεμψε, θέτοντάς τον σε κατ’ οίκον περιορισμό, όμως αργότερα υποχρεώθηκε να τον καλέσει πίσω στην ενεργό δράση ώστε να οργανώσει μια επίλεκτη μονάδα άσσων η οποία έμελλε να αναλάβει την εναέρια άμυνα του Βερολίνου λίγο πριν την πτώση.

Αποτελώντας έναν θρύλο των εναέριων συγκρούσεων, προσφέρει μια ματιά εκ των έσω στις νίκες της Πτέρυγάς του στην Πολωνία και την Γαλλία και στις τελευταίες απελπισμένες μάχες πάνω από την Γερμανία.  Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1954, έγινε best seller σε 14 γλώσσες πουλώντας εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Επιπλέον, έτυχε ευρείας αποδοχής από την βρεταννική και από την αμερικανική Αεροπορία ως μια ειλικρινής και έντιμη κατάθεση από την «Άλλη πλευρά του λόφου».

 

«Η πλέον ξεκάθαρη εικόνα μέχρι σήμερα για το πώς οι Γερμανοί έχασαν τον πόλεμο στον αέρα» – Time

 

Σχετικά με τον συγγραφέα:

Γιος κτηματομεσίτη γαλλικής καταγωγής, έγινε επιδέξιος πιλότος ανεμοπτέρου πριν από την ηλικία των 20 ετών. Το 1932 κατατάχθηκε στην πολιτική αεροπορική εταιρεία Lufthansa. Το 1937-38, υπηρέτησε στην «Λεγεώνα Κόνδωρ» κατά τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, πετώντας σε εκατοντάδες αποστολές. Όταν το 1939 η Γερμανία εισέβαλε στην Πολωνία, ο Γκάλαντ κατείχε επιτελική θέση, αλλά το 1940, στην εκστρατεία εναντίον της Γαλλίας, ηγήθηκε μιας μοίρας καταδιωκτικών, ενώ κατά τον τερματισμό της είχε καταστρέψει περίπου 100 εχθρικά αεροσκάφη. Τον Νοέμβριο του 1941 προήχθη σε Διοικητή των Καταδιωκτικών της Λουφτβάφε, και μετά από ένα έτος σε Υποπτέραρχο.

Το 1943-44 διοίκησε τις μοίρες καταδιωκτικών της Λουφτβάφε κατά την ανώφελη άμυνά τους εναντίον των αγγλοαμερικανικών επιδρομών βομβαρδισμού. Παρά την ικανή και πολυμήχανη ηγεσία του, κατηγορήθηκε από τον Χίτλερ και τον Γκαίρινγκ για την σταδιακή κατάρρευση της γερμανικής αεράμυνας και απομακρύνθηκε από την θέση του τον Ιανουάριο του 1945. Σύντομα επέστρεψε στην ενεργό δράση ως διοικητής μιας επίλεκτης μοίρας αεριωθούμενων καταδιωκτικών. Στο τέλος του πολέμου αιχμαλωτίστηκε και φυλακίστηκε για ένα διάστημα. Αργότερα, υπηρέτησε επί έξι χρόνια ως τεχνικός σύμβουλος της Αεροπορίας της Αργεντινής, ενώ στην συνέχεια επέστρεψε στην Δυτική Γερμανία και εργάστηκε ως αεροπορικός σύμβουλος στο Ντύσελντορφ.

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Σελίδες: 470
Τίτλος πρωτότυπου: The First and the Last