Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Κι εσύ δεν ξαναγύρισεςΚωδικός: 978-960-16-6936-6Έτος έκδοσης: 2017Συγγραφέας: Loridan - Ivens, Marceline & Perrignon, JudithΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠατάκηΒιογραφία: Ιστορική, πολιτική & στρατιωτική, Ευρωπαϊκή ιστορία, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ΖΥΝΤΙΤ ΠΕΡΡΙΝΙΟΝ, ΜΑΡΣΕΛΙΝ ΛΟΡΙΝΤΑΝ-ΙΒΕΝΣ, ΑΟΥΣΒΙΤΣ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΝΑΖΙ, ΠΑΤΕΡΑΣ

Κι εσύ δεν ξαναγύρισες
Τελική Τιμή:6.90€
Προσφορά: 3.45€
Κέρδος:  50%

"Έζησα, επειδή εσύ ήθελες να ζήσω. Έζησα, όμως, όπως το έμαθα εκεί κάτω, μέρα με τη μέρα. Υπήρξαν κι όμορφα πράγματα, παρ' όλα αυτά.
Το να σου γράφω, μου έκανε καλό. Μιλώντας σου, δεν παρηγοριέμαι. Απλώς χαλαρώνει αυτό που μου σφίγγει την καρδιά.
Θα ήθελα να δραπετεύσω από την ιστορία του κόσμου, του αιώνα, να ξαναγυρίσω στη δική μου ιστορία, την ιστορία του Σλόιμε και της αγαπημένης του κορούλας."
Ήταν σε απόσταση δύο χιλιομέτρων ο ένας από τον άλλο. Εκείνος στο ¶ουσβιτς, εκείνη στο Μπίρκεναου. Κι ανάμεσά τους οι θάλαμοι αερίων, το μίσος, η μυρωδιά καμένης σάρκας και η αβάσταχτη αβεβαιότητα για την τύχη του άλλου. Μια μέρα, ο πατέρας καταφέρνει να περάσει στην κόρη του ένα μήνυμα, λίγες λέξεις σ' ένα χαρτάκι. Θησαυρός και διαθήκη μαζί για το κορίτσι των 15 χρονών. Σήμερα, όμως, της είναι αδύνατο να θυμηθεί, οι λέξεις αυτές έχουν σβηστεί από τη μνήμη της.
Η ζωή συνεχίστηκε, η Μαρσελίν Λοριντάν-Ίβενς έζησε, ταξίδεψε, γύρισε ταινίες. Παρ' όλ' αυτά, αυτές οι λέξεις την αναζητούν. Κι η Μαρσελίν αρχίζει να αφηγείται: το κοριτσάκι μόνο του, με την κούκλα στα χέρια, που περπατάει προς τους θαλάμους αερίων. Η νεαρή γυναίκα που σπρώχνεται από τις άλλες δίπλα της και εκτελείται από τον ναζί αξιωματικό. Ο Μένγκελε, ο εφιάλτης του στρατοπέδου, ως Εωσφόρος με τη ρομφαία στο χέρι. Κι ύστερα η επιστροφή, ο κόσμος μετά... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

- "Η επιστροφή της από το ¶ουσβιτς δεν της έφερε γαλήνη. Αυτός είναι ο πυρήνας του σπουδαίου αυτού βιβλίου" (Frankfurter Allgemeine Zeitung)
- "Θα είναι πολύ δύσκολο να το ξεχάσουμε το βιβλίο αυτό" (Le Figaro Litteraire)

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 104
Θέματα: Βιογραφία: Ιστορική, πολιτική & στρατιωτική, Ευρωπαϊκή ιστορία, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ΖΥΝΤΙΤ ΠΕΡΡΙΝΙΟΝ, ΜΑΡΣΕΛΙΝ ΛΟΡΙΝΤΑΝ-ΙΒΕΝΣ, ΑΟΥΣΒΙΤΣ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΝΑΖΙ, ΠΑΤΕΡΑΣ
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα